Jar Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Tak na szybko http://www.topendpower.pl/go/_info/index.php?user_id=the-19122&lang=pl&__utma=9392816.15600153.1297031259.1297031259.1297031259.1&__utmb=9392816.4.10.1297031259&__utmc=9392816&__utmz=9392816.1297031259.1.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none)&idc=32_142&page=2 Cytuj http://img849.images...01009257741.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 W silnikach turbodoładowanych poprzez ograniczenie promieniowania cieplnego poprawia pracę turbo (szybsza reakcja na gaz) poprzez zwiększenie energii wylotowej spalin (szybszy przepływ poprzez zmniejszenie gęstości spalin). czy to prawda? Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 taśma powinna być zabezpieczona odpowiednim sprayem przed wchłanianiem wilgoci i brudu.ja mam bez tego, mój mąż ma pomalowaną przez taką farbę na wysoka temp., tak taśma powoduje większa korozję kolektorów i poprawia wygląd :biggrin: i nie tylko(chyba :biggrin: ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 jej głownym zadaniem jest zmniejszenie teperatury w komorze silnikowej prze co silnik zasysa zimnie (smaczniejsze ) powietrze ,co w motocyklu jest utrudnione ze wzgledu na wlot powietrza.Oczywiscie istnieje wiele opini ze powoduje ona szybsze wydobywanie się spalin (kwestia dyskusyjna )i zmniejszenie teperatury komory spalania Hmmm, niby jak to ma działać? Bo mi ten tekst pachnie marketingowym pitoleniem znanym z ulotek "akcesoriów tuningu psychologicznego" typou magnetyzery, "sportowe" świece itd. Co może mieć temperatura rury wydechowej do temperatury powietrza zasysanego przez silnik (zwłaszcza, jeżeli układ wydechowy biegnie pod blokiem silnika, a wlot powietrza jest z przodu/z góry)? "Szybsze wydobywanie się spalin"? Jak nawinięcie szmaty na rurę ma powodować szybszy przepływ gazów spalinowych? Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) też mnie to zastanawia? a czy nie jest odwrotnie, że to taśma izoluje uwalnianie ciepła z metalu i kolektor schladza się wolniej?poza tym ona nie pełni funkcji intercoolera w układzie wlotowym, skąd więc zimniejsze powietrze zasysane?! jakiś chyba żartszybsze wydobywanie się spalin może zapewnić tylko odpowiednia konstrukcja tłumika, który działa jak pompa ssawna i lekkie zawory, i nic więcej.... istne herezje piszą o tej taśmie Edytowane 29 Stycznia 2013 przez kubagsx Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) a może kolektor który jest bardziej wygrzany za pomocą taśmy ułatwia szybsze pozbycie się spalin, no i ważna jest budowa tłumika -tak jak przelotowy ze strumienicą, nikt przecież normalny nie stosuje takiej taśmy do seryjnego wydechu.tak tłumaczył mi łysy :biggrin: . Edytowane 29 Stycznia 2013 przez małaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi