Magik Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Witam. Tak sobie pomyślałem, że chart to niedrogi sprzęt na którego by mi akrat starczyło nie musiałbym nic dozbierać itp.A więc:Przesiadałbym się z komarrra więc czy jest sens kuować charcinę :icon_mrgreen: Ile mniej i więcej on pojedzie (tylko bez żadnego WT typu cylinder od simsona i tumik od poloneza)No i czy nie było by problemu z zamontowaniem przedniej lampy np. od MZ :banghead: Bo orginal mi sie jakoś nie widzi. Pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 chart dobry motorek , dla poczatkujacych po przejsciu z jawek i koszmarkow jakos lepiej sie zbieral i juz po miesiacu "but" ten zanikł lampa od etki wejsc wejdzie pojedzie 60 licznikowe (zamyka licznik :icon_mrgreen: ) moj po paru patentach szedł identycznie jak simson wieczne wyskakujace biegi (wszystkie od 89 mialy tę wadę)powiem tak : jak niedrogo i w dobrym stanie to mozna kupic ( do ok 600-700zl) za wiecej nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Witam. A jakie patenty zrobiłeś ???Mówisz coś o 600-700 a na allegro najtanszy za 800 :icon_mrgreen: Pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Po komarze chcesz kupić charta? Po kilku dniach zabraknie ci mocy. Kup jakiegoś japońca 50 lub 80. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 przysrost mocy beedzie prawie niezauwazalny, prowadzenie na plust wygoda jazdy tez ale lepiej kupic japonie no suzuki ts sa bradzo tanie Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 dozbieraj i kup lepiej simsona ,a jescze lepiej to dozbieraj na japonie widać ze zdesperowany jesteś już :banghead: poczekaj jeszcze dozbieraj kasy bo lepiej poczekać niż potem kląć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ooo kogo ja widze :icon_mrgreen: Jawak :banghead: Elooo.. dobra koniec rozczulania się :buttrock: Ja bym proponował jakąś japonie. Chart poza całkiem niezłym komfortem jazdy niczego więcej nieoferuje :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam. Oj tak zdesperowany to ja jestem :icon_mrgreen:Wszystko zależy ile będe mieć $$ po mniej więcej 20 lipca.Jeśli mało to kupie właśnie charta. Czy jest on większy dużo od np. komarrra ?A jak szczęście dopisze i będe mieć więcej $$ to może i będzie RG :banghead: Pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 ake japonie co z tego ze kupissz nawet za 500zl jak i tak bedzie trzeba robic remont to takiej rd np: tlok-ok.100zl a do simsonka -ok.30zl ja bym wolal simsona kupic gdzies za ok.1000zl i jak sie zepsuje to przynajmiej niema problemu z naprawa, a jak za 500zl kupoisz japonie to... napewno czeka cie remont... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam. Ale jak by sie odremontowało np. TS to wiesz.. japonia to japonia.A simson to simson.Co byś wołał kupić TS za 500 i zremontować (łacznie około 1500) czy kupić simsona za 1500 ? Pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Jeśli mało to kupie właśnie charta. Czy jest on większy dużo od np. komarrra ?Czy znacznie wiekszy, to nie wiem, ale jednak czuć różnicę, zwłaszcza w pozycji za kierownicą. Porównując z Komarami czy Ogarami, na Charcie siedzi się wygodniej, bo kierownica jest wyżej. Jeszcze zawieszenie jest interesujące - gdy pierwszy raz wjechałem Chartem na swoją polną dróżkę po przesiadce z Ogara 200, natychmiast zauważyłem, że przód chodzi mięciutko (o 10 mm więcej niż w simsonie), tył też nieco lepiej niż w pozostałych Rometach. Właściwie tylko dwie rzeczy są irytujące: Skrzynia i kickstarter. Oryginalny jest krótki i można łatwo połamać nogi. Na szczęście frezy pasują do komarowego, znacznie dłuższego i wygodniejszego. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chart jest całkiem wygodny i na pewno lepszy od komarka. Reszta jak kolega wyzej napisał. Co do ceny-ja kupiłem za 250zl z papierami (bez elektryki ale na chodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi