Skocz do zawartości

TVN TURBO - "Uwaga Pirat"

Pitu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pierwsze słowa jakie do mnie wypowiedział polismajster po moim zatrzymaniu były takie: "znamy powód zatrzymania ? " - sposób zatrzymania w moim i tym na filmie przypadku był nietypowy, więc i zachowanie polismajstra też takie musiało być...

BTW mi polismajster wyjął kluczyki w takim tempie, że do tej pory jestem jeszcze w szoku.. ;)

a oddał dopiero jak mu dałem dokumenty.

Edytowane przez TUREK

Gość Piotrek_moto

Z Twojego postu wynika, że policja powinna się zwracac grzecznie i z prośbą o poddanie się karze do przestępców, ładnie poprosić aby sami zakuli się w kajdanki.

A tekst "i co, zdziwiony?" nie jest dla mnie niczym oburzającym,...

Nie wynika z mojego tekstu wcale, ze powinni sie z nim cackac - ale IMO nie powinni go szczuc, a czy byl cwaniakiem tego policja nie moze zakladac. W ostatecznym rozrachunku miast "cwaniaka" okazal sie maminsynkiem. ;)

A tak w ogole to jadac moze akurat zgubil tablice rejestracyjna ?? - Zakladanie, ze jest cwaniak to jedno ...ale jakby mi sie policja po zatrzymaniu rzucila od razu do stacyjki ...to bym zbaranial.

Tekst "i co zdziwiony?" moze nie jest oburzajacy ...ale ton jego wypowiedzi i powtarzanie byl w moim przekonaniu jak u psa gonczego.

Mozna byc ostrym i stanowczym, i wcale do tego nie trzeba szczuc innych.

Pozdro

Uważam ze koleś zdążył by uciec- jakby sierota wcześniej wbił bieg. Ale jak on po odpaleniu próbował szukac jedynki to przesada. TO nie afekt tylko niedorozwój.

Druga rzecz to jak mozna BYć TAKIM baranem - jaDąc bez tablic stawać w takim miejscu z którego nie ma mozliwosci od razu uciec.

Trzeciea rzecz- najbardziej przykra to - to ze 100 motocyklistów im uciekło- Jedną sierote złapali, i tak sie reklamują jakby co najmniej seryjnego morderce ujęli....

Naprawde nie lubie policji- BO idea jest sluszna- POmóc obywatelowi- Uważam sie za normalnego obywatela- A od nich spotkały mnie tylko kary finansowe, a jak mogli pomóc to ich nigdy nie ma albo "sprawa umożona"

Ktoś powie - spotkały cie kary bo łamiesz przepisy- Fakt- zdażało sie- Ale prawo jest prawem a życie zyciem

Jest cos takiego jak upomnienie- Czemu tego nie stosują ? Chowają sie tylko w miejscach gdzie nie ma zagrożenia a łatwo przekroczyć predkość-

Na taką policje płącimy podatki ?

Uważam ze koleś zdążył by uciec- jakby sierota wcześniej wbił bieg. Ale jak on po odpaleniu próbował szukac jedynki to przesada. TO nie afekt tylko niedorozwój.

Druga rzecz to jak mozna BYć TAKIM baranem - jaDąc bez tablic stawać w takim miejscu z którego nie ma mozliwosci od razu uciec.

Sierota i baran, że próbował spier**lać, a nie, że zrobił to nie tak.

• 2 tygodnie później...

o to jakbym widział siebie jakieś 2 tyg temu ... tylko, że ja nie uciekałem i miałem rejestrację :biggrin:

a ja przecież tylko przejechałem sobie całą trasę toruńską od Broniewskiego aż do zjazdu na Modlińską jakieś 3km w gigantycznym korku jadąc bezpośrednio za radiowozem na sygnale :D

pees. wiem wiem, że zrobiłem źle i w ogóle... :icon_mrgreen:

a miales chociaz na sobie stroj zgodny z normami Prawdziwego Motórzysty? Zgodny z Uchwałą nr 68921/23/12/2005 Najwyzszego I Jedynie Słusznego Polskiego Zwiazku Motocyklistów, Moturzystów, Motorowerzystów i Agromotórzystów? ;)

oglądaliście może obecny odcinek "Uwaga Pirat" ? Policja zatrzymuje motocykliste, który jedzie bez tablicy rejestracyjnej, i uprawia slalom między samochodami. Radiowóz zajezdza mu drogę, tak aby gość na GSXF'ie nie mógł ucieć. Policjant wyskakuje z Focusa i wyciąga mu kluczyk ze stacyjki. Za chwile mu oddaje, aby ten przestawił motocykl na pobocze. Ten pcha swój motocykl, bo czym nagle go odpala wskakuje i próbuje uciec. Policjant spycha go, i kierowca zalicza glebe. Zostaje skuty w kajdanki. Motocyklista na ziemi okazuje skruche i próbuje prosić o litość... Troszke za póżno :icon_mrgreen:

Co o tym sądzicie? Moim zdaniem jak już go zatrzymali, to nie powinien odwalać jajec i próbować ucieczki... Szkoda mi tylko "jajka", który napewno ucierpiał :D

Głupio postąpił

podobno mozna juz kupic taki kapselek na stacyjke zeby ci kluczyka nie mogli wyciagnac.

kumpel tez tak mial, stoi sobie grzecznie na swiatlach a tu ni z tego ni z owego z tylu pan policjant lyk kluczyk mu zabral, zielone on stoi , za nim korek a policjant cieszy jape i prosi go na bok, kumpel zsiada z moto, stawia go na stopce tam gdzie stal czyli na srodku ulicy i mowi ze jak go zgasil to niech go teraz sam na pobocze prowadzi i zeby uwazal bo to drogie moto :icon_mrgreen: pies zdziwiony ale przetoczyl moto i wtedy kumpel usmiechniety " no i co? mam papierki wszystkie komplecik prosze bardzo " :D sprawdzili i pojehali, a juz mysleli ze po takie akcji to koles ma cos nie tak ;)

Szacunek dla twojego kumpla :icon_mrgreen: . Chciałbym zobaczyć minę tego policjanta gdy okazało się, że wszystko jest zgodne z prawem i nie ma nic na niego :D

Edytowane przez WaRo

Widzialem to,ale przyznam że koleś miał JaJA

Raczej próbował pokazać że ma :icon_mrgreen:

Powiedzmy sobie szczerze że ten idiota napewno niema ROZUMU gdyby miał go odrobine to by już sie zatrzymał i nieuciekał!!!

• 1 rok później...