legut7 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Witam!Pilnie potrzebna krew dla kolegi ktory mial w niedziele wypadek motocyklowy...Zglaszajcie sie kto moze do centrum krwiodactwa, obojetnie jaka krew bo i tak dostanie taka jaka potrzebuje z Banku Krwi... Musicie zaznaczyc ze oddajecie dla MACIEJA PALIWODY ktory znajduje sie w szpitalu w Nowym Targu...( jesli jest mozliwosc to in blanco czyli bez wpisywania szpitala, bo mozliwe ze Macka przeniosa nie dlugo do Krakowa)karteczki te przesylajcie na adres: Anna MielczarskaRADIO KRAKÓWAl. Słowackiego 2230-007 KRAKÓW Z gory wielkie dzieki!!!! Edytowane 13 Czerwca 2006 przez legut7 Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 jutro bede w NT. mam zezwolenie na oddawanie krwi (mam astme wiec musze miec) i jutro oddam. nie pytam co jest, dla kolegi motocyklisty przynajmniej tyle. niech wraca do zdrowia i jeszcze z nami pojejzdzi!! POZDRO!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 a to tak działa,ze mozna w dowolnym miejscu w kraju oddac krew na kogoś kto lezy w zupełnie innym szpitalu?? jesli tak to spoko- na dniach się wybieram(pojutrze pewnie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Tak mozna tak! Maciek ma noge w bardzo zlym stanie, podczas operacji stracil wiele krwi, wszyscy robia co moga by mogl spowrotem chodzic... Wszyscy gleboko na Was liczymy! Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINKY Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 hey jest tak: krew mozna oddac gdziekolwiek i jakakolwiek! bank krwi dziala tak, ze trzeba wziac karteczke dla kogo jest Wasza krew. ta karteczka jest oddawana w szpitalu i potem na jej podstawie szpital bierze taka sama ilosc krwi ile oddaliscie, tylko ze odpowiedniej dla chorego. wiec jak ktos odda krew to trzeba te karteczke wyslac do mnie, adres w pierwszym poscie. dzieki z gory anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Malo osob pisze, ale mam nadzieje ze duzo juz oddalo krew albo ma zamiar to zrobic w najblizszym czasie... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Malo osob pisze, ale mam nadzieje ze duzo juz oddalo krew albo ma zamiar to zrobic w najblizszym czasie...lepiej rzuc haslo tez w innych miejscach bo jak tu jest brak odzewu to wiesz... mozesz sie zdziwic.wczoraj oddalem juz komus krew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja juz spuściłam 450 ml swojej krwi dla Maćka i w miarę możliwości proszę Was o to samo :flesje: A karteczka poszła już na krakowski adres Kinky :wink: ps. Robiłam to pierwszy raz i zapewniam, że to nic nie boli, a może naprawdę pomóc naszemu koledze :biggrin: Do punktu krwiodawstwa marsz :biggrin: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Czy jutro (Boże Ciało) punkty krwiodawstwa są otwarte?Dziś i w piątek pracuje cały dzień (i noc), nie dam rady się wyrwać. Zastaje ewentualnie sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 lwówek piękne miasto ;)nie wiem, jak punkty, ale podejrzewam, że w ostateczności w szpitalu daliby się namówić na zabranietyle, że nie sądzę, by był potrzebny aż taki pośpiech: Kongiego wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi czeka jeszcze opracja kolana, więc i wtedy przyda się krew. na razie kraków i okolica zatankowały Go nieco ;>istotne, żeby szybko podesłać karteczkę - IMHO wystarczy priorytet, będzie na 2-gi dzień u Kinkyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 a jak kolega? żeby tylko było wszysko wporzątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Narazie wiemy tyle ze noge zatrzyma, nie beda odcinac, ale prosze oddawajcie krew bo jest nadal bardzo potrzebna, pamietajcie ze to jeden z NAS! Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 witamja krwi niebede dzis oddawal, bo ten co mu ja podadza to bedzie krzywo chodzil, za duze w niej stezenie % alkoholu jest ;):D:D:D:Dpo meczu, ale jak bede w stanie to oddam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 witamja krwi niebede dzis oddawal, bo ten co mu ja podadza to bedzie krzywo chodzil, za duze w niej stezenie % alkoholu jest ;):D:D:D:Dpo meczu, ale jak bede w stanie to oddam :lalag: to tak jak z moją krwią - po wycieczce :D a na poważnie, chyba nie możesz oddać krwi, masz 16lat, a można od 18 ;) sam chciałem oddawać krew ale ten warunek mnie wykluczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 od kilku lat mam 16 ;) ;) mozna zalozyc 2ga ksiazeczke dawcy krwi? bo czesciej niz 3 miechy to niemozna. toc niemaja chyba bazy danych w komputerze? a tak dajesz do steplowania raz jedna raz 2ga i mozesz oddawac 2 razy wiecej krwi. tak w wojsku sie robilo, zeby dostac wiecej wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi