michal-xr600r Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 witam serdecznieposiadam honde xr600r z 92 roku i szukalem juz chyba wszedzie zeby sie cos dowiedziec na temat tego motoruniestety bardzo niewiele znalazlemmoze ktos zna jakas strone ???kupilem go jakis tydzien temu i nic o nim nie wiemjest to pierwszy motor w moim zyciuza wszelkie informacje bardzo dziekuje i pozdrawiammichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.xl600.go.pl/ << Tu jest o XL 600 al nie wiem czy to duża różnica ;?pozdr. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez SEBOOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) gratuluje sprzęta , widze że od razu rzuciłes się na głęboką wode w tym temacie jest troche ciekawostek http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=33827&st=0 kilka rad:-wywal membrane ssania i daj tokarzowi do wytoczenia , bo orginalne lubią pękać i wpadać do komory spalania co może doprowadzić do duużego bałaganu :notworthy: -wywal automatyczny dekompresator, wszyscy to robią ( u mnie juz nie było) i zostaw tylko ten ręczny-sprawdz stan napinacza łańcuszka rozrządu narazie tylko tyle mi przyszło do głowy ps. jak zaliczysz glebe czy moto zgasnie i nie chce odpalić to wcisnij dekompresator, odkręc gaz na maxa i przekop z 20-30 razy i dopiero wtedy próbuj ponownie odpalić a przy normalnym odpalaniu nie dotykaj gazu, jak moto jest zdrowe to odpali bez pzdr Edytowane 11 Czerwca 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 wywal membrane ssania i daj tokarzowi do wytoczenia , Z jakiego materiału należy to wytoczyć? i wogle poco w 4T membrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Z jakiego materiału należy to wytoczyć? orginalnie jest z aluminium , chyba identyczny materiał jak cały gaźnik i wogle poco w 4T membrana?membrana ssania (nie wiem, czy to fachowa nazwa), jest połaczona z dzwigienką uruchamiającą ssanie - takie kółko które otwiera lub zamyka dopływ powietrza do gaznika w XR-ce ta membrana podobno lubi pekać - u mnie tak było i kawałek zassało do komory spalania - stanął między zaworem a głowicą , ale miałem DUUUUUŻO szczęscia, bo nic się nie zje*ało przez to :wink: :biggrin: :biggrin: a wiadomo czym mogło się skonczyć ... trzeba by było szukać drugiego silnika :/ Edytowane 13 Czerwca 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi