wiew1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Czytałem taki temat a w nim post był zawarty. PAmietam mgliście takie urywki zdania. Jeżeli zatrzymuje cie policja za brak świata, lub coś takiego to pokazujesz jakąś LEGITYMACJE i dzwonisz do jakiegos prawnika na dyrzuże to pan policjant puszcza cie z uśmiechem na ustach. Taka legitymacja kosztuje koło 100zł, jakos tak. Czy to jest ubespiecznie czy co?? Pomoze ktoś błagam, myśle że mi si eprzyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Taka legitymacja kosztuje koło 100zł, jakos tak. Taka legitymacja to 100. I albo pan cie puszcza z usmiechem na ustach, albo cie skówa z usmiechem na ustach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Chodzi o firmę DAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 rad3k: Dziękuje bardzo!! Pomogłes mi:DMiałem słowo na końcu języka... dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 albo legitymacja Samobrony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Albo Paszport Polsatu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 wystarczy być przyjaciele piaska :notworthy: to tak odnosnie paszportu polsatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominick Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 ..............,,ubespieczenie'' :biggrin: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadera56 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Czytałem taki temat a w nim post był zawarty. PAmietam mgliście takie urywki zdania. Jeżeli zatrzymuje cie policja za brak świata, lub coś takiego to pokazujesz jakąś LEGITYMACJE i dzwonisz do jakiegos prawnika na dyrzuże to pan policjant puszcza cie z uśmiechem na ustach. Taka legitymacja kosztuje koło 100zł, jakos tak. Czy to jest ubespiecznie czy co?? Pomoze ktoś błagam, myśle że mi si eprzyda Nie wierzcie w takie cuda,że są jakiekolwiek legitymacje na widok których policjant "wymięka" i odstępuje od kontroli. Owszem są uprawnienia tzw. "R" które wydawane są instytucjom lub osobą,które nie podlegają kontroli np. bankowozy,osoby zajmujące najwyższe najwyższe stanowiska państwowe. Po okazaniu( R ) takiego dokumentu przez osobę uprawnioną kontrolujący spisuje nr tego uprawnienia i odpowiednią notatką powiadamia swojego przełożonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Popieram przedmówcę . Wiew - nasłuchałeś sie bzdetów od cwaniaczków , którzy w trakcie kontroli mają mokry rowek i teraz szpanują.Kiedyś w czasie służby zatrzymałem wojewodę i jakoś nie wymiękłem. Straszyli mnie nawewt zwolnieniem z roboty , ale szybciej on przestał być wojewodą, niż ja gliniarzem.A kiedy ktoś straszył mnie jakaś legitymacją , to wtedy prowadziłem kontrolę na max. Zwykle skutecznie . I żadna legitymacja nikomu nie pomogła. Wizytówki Naczelników Ruchu Drogowego czy podobne również nie robiły na mnie wrażenia.ZROZUMCIE !!!!!!! Żaden gliniarz sie nie podłoży , żeby ratować tyłek jakiemuś kolesiowi który wali faule na drodze. Bo tylko oszołomy szpanują takimi kwitami. Ktoś kto jeździ bez zastrzezeń nie potrzebuje żadnej legitymacji. Jedyne co działa , to zaświadczenie ze jest się chorym psychicznie - a chorych na głowę ukarać nie można. Trzeba takiego " miszcza" ukarać sądownie . o ile posiada mózg.I to by było na tyle.PS. Za dużo amerykańskich filmów sie naoglądałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przems Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Czytałem taki temat a w nim post był zawarty. PAmietam mgliście takie urywki zdania. Jeżeli zatrzymuje cie policja za brak świata, lub coś takiego to pokazujesz jakąś LEGITYMACJE i dzwonisz do jakiegos prawnika na dyrzuże to pan policjant puszcza cie z uśmiechem na ustach. Taka legitymacja kosztuje koło 100zł, jakos tak. Czy to jest ubespiecznie czy co?? Pomoze ktoś błagam, myśle że mi si eprzyda Ja myslę że najlepiej wylegitymować się kulturą osobistą i jeżeli się popełniło wykroczenie przyjąć mandat, punkty i uiścić na poczcie opłatę. U mnie zawsze to działało - chłopaki zawsze byli bardzo uprzejmi. Ja p....lę, w jakim my kraju żyjemy? A może ta legitymacja o której wspominasz działa też u zatrzymywanych za przestępstwo pedofili, złodziei i morderców? Rozumiem że policja ma być skuteczna tylko wtedy kiedy nie ściga nas? Jeżeli łamiesz przepisy to robisz to świadomie i świadom konsekwencji. W obliczu tych konsekwencji możesz być facetem albo małym chłopcem. Choice is yours. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Dzięki takiej legitymacji możesz otrzymać pomoc "jakiegos prawnika na dyrzuże" kiedy jesteś np. poszkodowanym w wypadku, a nie jego SPRAWCĄ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi