moffi Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam , mam otóż taki problem.. :Po dłuzszej trasie moto zaczeło palic mi na 3 garce.. jak wykreciłem ponad 5-6 tys szedł na cztery po czym po chwili gdy zeszłem do spokojniejszych obrotów 3-5 tys znów chodził tylko na 3 .Dałem gaziory na serwis ,powymieniali uszczelki i miało by byc git( nic innego nie znalezli).Wziołem na garage załozyłem i szło dosc piknie ,no to jeszcze pojechalem naregulować gazniki i miodzio ,Mechanik zrobił test drive -ruszyło piknie ,ładnie sie wykrecał od samego dołu , wrócił po 15 min , i z[beeep]ne zaś te same objawy pali yno na 3 , jak sie go wykreci -pali na 4..o h** tu chodzi ??Okablowanie posprawdzane -jest ok. Aha- nie pali mi 2 garnek od lewej , iskra na nim jest , jak wyciągłem swiece to była okopcona na czarno (lekko) ale nie była zalana..moze ktos z 4umowicóe miał podobne obajwy w gsxr750,91 rok.. (lub innym moto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Nie koniecznie iskra wyjaśnia sprawę, sama świeca może mieć przebicie w dowolnym momencie. A po drugie, regulacje zaworów robiłeś w nim? BO może zaworek się zawiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-gsxr Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 zobacz czy jest paliwo w tym gaźniku jak przestanie palić i ile go jest powinno być tyle co w innych jeżeli jest za mało lub za dużo to musisz ustawić pływak może taż zaworek iglicowy sie zawieszać albo przepuszcza i na wolnych zalewa albo masz zapchany dopływ paliwa w tym gaźniku może jeszcze sprawdź dysze wolnych obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 ...zamień swiece ze sprawnego gara na ten niesprawny odpal ... jeśli problem jest dalej (tzn ta świeca którą wziąłeś ze sprawnego gara - czarna a ta co była czarna jest ok) to wtedy nie jest wina świec... trzeba by pozamieniać jeszcze kable cewki aby wykluczyć problemy z elektryką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 jak swieca jest okopcona to moze byc jakis problem z doplywem powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi