Skocz do zawartości

BUTY XPD (Spidi)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy uwazacie ze te buty beda nadawaly sie do jazdy hornetem po miescie + krociotkie wypady pod miasto? Jezdze motorem do szkoly i ciezko mi sobie wyobrazic chodzenie w plastikowo metalowych butach na scigacza po uczelni przez caly dzien. Czy myslicie ze zapewnia one jakas ochrone w razie wypadku? Jezeli nie to zdecyduje sie na wysokie sportowe jednak te wg mnie sa bomba.

http://www.xpdboots.com/jspxpd/products.jsp?id=18&topic=18

Ej, nie gadaj Fat. Coś tam musi mieć skoro motocyklowy.

Jakieś tam ochraniacze jak widać ma, ale dla mnie to i tak zwykły trampek do lansu :banghead: I pewnie jeszcze, z racji marki, kosztuje porównywalnie z "normalnymi" butami motocyklowymi.

Edytowane przez Fat

no wlasnie nie jest taki drogi. Podobno oddychajacy, niepalny i z jakimis ochraniaczami (tylko one wlasnie budza moje zastrzezenia). A cena w polsce to 440-450 zl. to w sumie prawie tyle co trampki puma czy lacoste (zwykle szmaciaki).

Fat---> i jak, chodzisz po uczelni w takich pod kolano metalowych kierpcach? Jak wytrzymujesz? Jakie masz buty?

Fat---> i jak, chodzisz po uczelni w takich pod kolano metalowych kierpcach? Jak wytrzymujesz? Jakie masz buty?

Sidi Vertigo. Odpinam sobie zamek, luzuje ochraniacz łydki i poginam bez problemu, bo butki są wygodne. Jedynie w nogę dużo cieplej, ale że na uczelni jestem ostatnio rzadko i krótko, to mi to nie przeszkadza :banghead: Te Spidi to w sumie fajna sprawa, ale jako drugie buty motocyklowe, obok "normalnych".

te spidi to sa buty na skuter, czytalem opis gdzies.wczesniej mialem sobie kupic XP-5, ale sprowadzali mi przez 2 miesiace je i w koncu sprowadzili za duze o jeden numer. bez komentarza. kupilem w koncu vertigo corsy - sa zajebiste. na twoim miejscu kupilbym zwykle sidi vertigo tak jak mowil Fat i tyle.to jest dobry kompromis z cena, ochrona i wygoda.pozdro