Gość pawelmoto2 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Aaa no to wiem, o co chodzi. U mnie pod pracą stoi gixer z takim laczkiem z tyłu i tak się zastanawiałem co się stało, bo generalnie opona wyglądała na nową. pozdr cos jak po paleniu lacza takie zmechacenie hahaahha, dobra dluga trasa i oponka w smietnik cale szczescie ze u nas malo autostrad az strach pomyslec co bedzie jak na euro 2012 nabuduja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Na Suzi Marauderze 125 98r wersja AP 117km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 No niezłe przekłamania licznika masz (~20km/h) Ja uralem wyciągłem 65km/h(nie mam gdzie szybciej, mam tylko 200m droge), jako plecak(w koszu) 85km/h. Jawa 350 - 110km/h(Plecak)Yamaha DT 50 R - 55km/hYamaha DT 80 LC II - 70-80km/hMBK Jog(kibel) - 65km/h na jakiej podstawie twierdzisz ze kolega ma przeklamania licznika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 dzisiaj na a4 wroclaw-legnica najwiecej mi sie wyswietlilo 271 mozna bylo wiecej ale za duzy ruch byl- mimo iz to ok 50km to na oponce widac konkretne slady ze byla baaardzo ciepluutka Ciekawe o ile licznik zciemniał ? Bo nie sądze, zeby na seryjnym liczniku była 100% dokładność, tak jak to było w hajce, ktorą pobijali rekord, na blacie sporo ponad 300 a na gps minimalnie ponad 300.Zeby nie robić śmietnika, to ja miałem na budziku 180 i szło dalej, ale odpuściłem.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ciekawe o ile licznik zciemniał ? Bo nie sądze, zeby na seryjnym liczniku była 100% dokładność, tak jak to było w hajce, ktorą pobijali rekord, na blacie sporo ponad 300 a na gps minimalnie ponad 300.Zeby nie robić śmietnika, to ja miałem na budziku 180 i szło dalej, ale odpuściłem.Pozdro rozmawiamy tu o predkosciach "licznikowych" a to ze sa roznice miedzy gps-em a licznikiem to wszyscy wiemy. tyle ze wychodzac z takigo zalozenia to musialbys na ograniczeniu do 50km/h jezdzic 40km/h bo przeciez licznik klamie!!! itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ciekawe o ile licznik zciemniał ? Bo nie sądze, zeby na seryjnym liczniku była 100% dokładność, tak jak to było w hajce, ktorą pobijali rekord, na blacie sporo ponad 300 a na gps minimalnie ponad 300.Zeby nie robić śmietnika, to ja miałem na budziku 180 i szło dalej, ale odpuściłem.Pozdro ale na pewno twoj licznik nie przeklamuje i jak podal 180 to bylo 180, popatrz tylko na jedna rzecz ze seryjne liczniki nie sa skladane z klockow lego tylko sa tez skalowane itd, przeklamania sa ale nie jakies kosmiczne, jezeli chodzi o ta buze to tam bylo pol motoru pozmieniane a przede wszystkim zebatki a jesli masz zmieniony uklad napedowy(nie seryjny) to chyba nikt nie jest zdziwiony ze sa przeklamania(moj kolezka w r6 mial jakas inna zebatke i na 200km/h mial ok 40 przeklamania a po wymianie na seryjna nasze liczniki pokazywaly podobna predkosc z dokladnoscia do 5km/h) poza tym jak ktos zauwazyl podaje sie tu predkosc, ktora wyswietlila lub pokazala sie na liczniku i wierz mi wszystkie podane tu predkosci nie sa mierzone gps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff84 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 ja swym bandziorem 600s sam smigalem troche ponad 200, moze 205.czyli tyle ile fabryka dala.we 2 poszedl 190.Chyba niezle.Ale to tylko bylo sprawdzenie ile pojdzie, normalnie nie lubie tak meczyc sprzeta.No i szkoda benzyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Dzisiaj pojechałem na autostradę sprawdzić ile leci mój FZ6 2006r. i licznik pokazał 237km/h :icon_mrgreen:Może byłoby więcej, ale odpuściłem :wink:Dzisiaj kumpel mnie namówił, aby porównać vmax u mnie i jego cebrze na autostradzie to pojechaliśmy :wink: Mój aktualny wynik wynosi 247km/h :cool: Yamaha FZ6 2006r.przebieg 1900kmwszystko seryjne :wink: Edytowane 8 Czerwca 2007 przez B@rtek https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) ale na pewno twoj licznik nie przeklamuje i jak podal 180 to bylo 180, popatrz tylko na jedna rzecz ze seryjne liczniki nie sa skladane z klockow lego tylko sa tez skalowane itd, przeklamania sa ale nie jakies kosmiczne, jezeli chodzi o ta buze to tam bylo pol motoru pozmieniane a przede wszystkim zebatki a jesli masz zmieniony uklad napedowy(nie seryjny) to chyba nikt nie jest zdziwiony ze sa przeklamania(moj kolezka w r6 mial jakas inna zebatke i na 200km/h mial ok 40 przeklamania a po wymianie na seryjna nasze liczniki pokazywaly podobna predkosc z dokladnoscia do 5km/h) poza tym jak ktos zauwazyl podaje sie tu predkosc, ktora wyswietlila lub pokazala sie na liczniku i wierz mi wszystkie podane tu predkosci nie sa mierzone gpsnapisałem, ze na budziku miałem 180, a nie ze jechałem 180, z moich informacji wynika, ze 99% liczników przekłamuje i to nie w doł, ze na 50 powinniśmy jechać 40 tylko zawyżana jest prędkość! Zawyżana jest proporcjonalnie do wzrostu prędkości! Prosty przykład, jechałem autem do z wrocka przez olesnicę, jest tam radar, przy 60 km/h na budziku miałem jakieś 53 km/h na tym radarze i wiem, ze sytuacja w motocyklach jest podobna, być moze takie rozbieżności są przy wyższych prędkośćiach ale są i tego nikt nie zaprzeczy. (cały czas mowimy o seryjnych prędkościomierzach) wiem, ze kazdy podaje to co zobaczył na liczniku, ale z czystej ciekawośći zapytałem o ile taki licznik moze zciemniać. Pozdrawiam! Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Piotreek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 140km/h XL600V Transalp moze wiecej, ale jeszcze nie czuje się na tyle pewnie by sprawdzić o ile.W jakimś magazynie motoryzacyjnym czytałem że liczniki przekłamują(zawyżają) o jakieś 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 i się wyjaśniło.90% z 271 to 243,9 km/h co i tak moim zdaniem jest bardzo szybko. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 220 :D dobrze że jest owiewka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Licznikowe 115 na drodze leśnej o szerokości 1,5 metra.Na asfalcie - licznikowe 120 na kostkach - masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek778 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ciekawe o ile licznik zciemniał ? Bo nie sądze, zeby na seryjnym liczniku była 100% dokładność, tak jak to było w hajce, ktorą pobijali rekord, na blacie sporo ponad 300 a na gps minimalnie ponad 300.Zeby nie robić śmietnika, to ja miałem na budziku 180 i szło dalej, ale odpuściłem.Pozdro A kto powiedział, ze GPS jest dokładny :notworthy: Sam używałem GPS-a do pomiaru prędkości (nie tego z najniższej półki, całkiem niezły model) i co....jadąc paroma samochodami zawsze pokazywał różnicę 10 km/h - ale za mało. Opieranie się na wynikach GPS-u jest dla mnie niewiarygodne. Jeśli już bić rekordy, to tylko na pomiarach fotoradarów (te z homologacją mają naprawdę minimalny błąd), pozdr. :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 A kto powiedział, ze GPS jest dokładny :biggrin: Sam używałem GPS-a do pomiaru prędkości (nie tego z najniższej półki, całkiem niezły model) i co....jadąc paroma samochodami zawsze pokazywał różnicę 10 km/h - ale za mało. Opieranie się na wynikach GPS-u jest dla mnie niewiarygodne. Jeśli już bić rekordy, to tylko na pomiarach fotoradarów (te z homologacją mają naprawdę minimalny błąd), pozdr. :biggrin: heh i zaburzyles caly tok myslenia zazdrosnych rekordzistow i się wyjaśniło.90% z 271 to 243,9 km/h co i tak moim zdaniem jest bardzo szybko. Pozdro to teraz juz bede wiedzial ze mi 10% za duzo pokazuje i zaraz sobie drukne posty i w razie mandatu bede negocjowal kwote(pewnie policja uwzgledni ocene forumowych ekspertow a nawet jak nie to biegli na pewno powiedza to samo) a druga sprawa jest taka ze nie jade dla kogos zeby sie pochwalic i zeby byc najlepszy(sa lepsi) jade dla siebie bo lubie wieksze predkosci po prostu mnei to kreci, a tak swoja droga kazdy tu narzeka ze to wariactwo a dzisiaj lecac po trasie wroclaw walbrzych widzialem dwa dzwony-oczywiscie puszkami-na wysokosci ksiaza mniej powazny ale jedno autko w rowie a drugi przed lub za wojnarowicami i tam wygladalo nie ciekawie byli jacys poszkodowani-stal tez motocykl ale po to by zadzwonic po pomoc-i tak mysle jak ci ludzie jezdza przeciez nie osiagaja jakichs kosmicznych predkosci droga tam elegancka asfalt rowny widocznosc dobra i takie cyrki to co bedzie po deszczu,noca albo w sniegu??? p.s w tym samym czasie w miroslawicach byly jakies pokazy,festyn albo czort wie co i byly tam 3 wozy strazy pozarnej-zuk osp, i dwa ciezkie wozy strazy panstwowej(lub ochotniczej) i pierwszy(w strone wypadku) wyruszyl, z predkoscia 40km/h, z wlaczonymi sygnalami swietlnymi zuk-zgroza Ciekawe o ile licznik zciemniał ? Bo nie sądze, zeby na seryjnym liczniku była 100% dokładność, tak jak to było w hajce, ktorą pobijali rekord, na blacie sporo ponad 300 a na gps minimalnie ponad 300.Zeby nie robić śmietnika, to ja miałem na budziku 180 i szło dalej, ale odpuściłem.Pozdro a tak swoja droga to ta hajka sie chyba nie za bardzo popisala, bo kiedys cos w jednej gazecie pisali ze seryjna zzr1400 zrobila cos 297(mierzone gps) a ta hajka miala dosyc duzo przerobek, wiec jak policzyc koszty,prace i wlozony czas to efekt koncowy nie powalil(z calym szacunkiem dla wlasciciela i jego ciezkiej pracy oraz ogromnej pasji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi