krzysiek_1234 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Cześć . Jaka może być przyczyna słabego hamulca tarczowego w dt80lc2 z 94r. Odrazu mówie ze mam troszke przetarty przewód hydrałliczny. Ostatnio dolewałem dot4 ale to nic nie daje. Chciałbym odpowietrzyć układ ale mam ułamana śrubke od odpowietrzenia. Co mam zrobić, jak odpowietrzyć, jak wykręcić końcówke ułamanej srubki, gdzie moge kupic nowy przewód płynu hamulcowego? Klocki sa dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 najlepiej wykrec jak sie da tą ulamaną srube i kup nową gdzies.tak samo z wezem.musisz odpowietrzyc i bedzie git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Jezeli srobka sie ulamala to male prawdopodobienstwo jest ze ci sie ja uda wykrecic. Trzeba bedzie zabrac wiertarke rozwiertac srobke i nagwintowac gwintownikiem otwor. Pozniej szukasz takiej srobk zeby pasowala do nowego otworu.Nowy przewod hamulcowy trzeba bedzie pewnie zamowic w jakims sklepie z czesciami motocyklowymi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ta śrubka ułamała się przy płaszczyźnie więc z zewnątrz niczym jej nie chwyce :/ ale będe coś kombinował :buttrock: a śrubke zapasową mam :buttrock: Gdzie kupic przewód? W jakich cenach są takie przewody hamulcowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ta śrubka ułamała się przy płaszczyźnie więc z zewnątrz niczym jej nie chwyce :/ ale będe coś kombinował :buttrock: a śrubke zapasową mam :buttrock: Gdzie kupic przewód? W jakich cenach są takie przewody hamulcowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Ja wykrecalem takie złamane srubki tak :buttrock: wiertłem mniejszym od srubki wwiercalem sie z 3-4 mm a potem lewe obroty i jazda :biggrin: wierło dostaje w dupe strasznie ale pare razy tak surbke wykrecilem :buttrock: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Chciałbym zaznaczyć ze istnieją tzw. wykrętaki. Koszt jakichs porządnych to 30zł a czasem są jedynym ratunkiem. Uzywa sie tego tak ze nawiercasz tą srubke w środku i wykrętak sie wkręca jak na "lewy" gwint. Ostatnio tak śrubke wykręcałem ze sprzęgła jak sie urwała. Cała czynnosc jest bardzo prosta o ile umie się w miare dobrze wiercic i ma sie w miare dobre wiertła. A co do propozycji nagwintowania i znalezienia innej śrubki to raczej nie ma możliwosci bo nawet te na M6 lub M5(nie pamiętam juz) są trudno dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Chciałbym zaznaczyć ze istnieją tzw. wykrętaki. Koszt jakichs porządnych to 30zł a czasem są jedynym ratunkiem. Uzywa sie tego tak ze nawiercasz tą srubke w środku i wykrętak sie wkręca jak na "lewy" gwint. Ostatnio tak śrubke wykręcałem ze sprzęgła jak sie urwała. Cała czynnosc jest bardzo prosta o ile umie się w miare dobrze wiercic i ma sie w miare dobre wiertła. A co do propozycji nagwintowania i znalezienia innej śrubki to raczej nie ma możliwosci bo nawet te na M6 lub M5(nie pamiętam juz) są trudno dostępne. Kto szuka ten znajdzie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 to nie lepiej znales uzywki na allegro i zaplacic te 50 zl jak sie babrac nie powiem ze nie warto sprobowac ale mozna łatwo to spieprzyc pierw sproboj jak sie nie uda to szukaj na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Nie każdy jak sie mu cos zepsuje kupuje od razu nową czesc. To ma sens tylko gdy usterka jest nieodwracalna. A kwestia wykręcenia złamanej śruby jest bardzo prosta. Mówie wykrętaki sie nie jeden raz przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 wiem ze nie zawsze trzeba zakladac jakas nowa czesc ale na chamulce nie ma co zalowac........) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Miałem taki sam problem. Dałem do warsztatu samochodowego i do tej złamanej przyspawali coś i odkręcili i dali nowy odpowietrznik. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etz250 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 jak masz slaby hamulec i mowisz ze masz przetarty przewod to ucieka tam plyn jesli az tak mocno przetarty pozatym pewnie jest zapowietrzony a z ulamana srubka nie odpowietrzysz raczej:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi