DiboS60 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Nie do wyczyna zeliwna tuleja:PStanowczo mowie nie:Pwolal bym dolozyc te 200 zl i miec nowe pokrycie nciasilem :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyesen Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Nie do wyczyna zeliwna tuleja:PStanowczo mowie nie:Pwolal bym dolozyc te 200 zl i miec nowe pokrycie nciasilem :icon_twisted: Dlaczego tak myslisz ??? Ja mialem mialem raz robione dwa cylindry przez Eric Gorr ( forward motiom) jeden krytyny nikasil a drugi mial tuleje WIESECO i obydwa dobrze sie sprawialy. Tuleja jest to dobra ze wrazie rys mozna zawsze ja da na szlif i zalozyc wiekszy tlok. A nikasil jak juz zarysyje to cylinder znowu trzeba robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jeśli ktoś chce mogę sprowadzić komplet tuleja+tłok Wiseco do dowolnego crossowego motocykla. Cena tulei do 125ccm wraz z tłokiem ok. 550zł. Z nadwymiarowymi tłokami do szlifowanej tulei nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 550 to cena za sama tuleje czy kAplet z tłokiem?Bo jak wyżej pisalem nan nozliwosc zrobienia tuleji za 350... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 550 to cena za sama tuleje czy kAplet z tłokiem?Bo jak wyżej pisalem nan nozliwosc zrobienia tuleji za 350...W tej cenie masz tuleję+tłok+sprowadzenie z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 a jaka jest tego firma??i czas oczekiwania? Kolega wyżej zamiescl linki aukcji z USA ale ja jakos mam stracha kupywac z za oceanu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Tłok i tuleja są firmy Wiseco, czas oczekiwania ok. 2 tygodnie od chwili kiedy zamówię (ale to nie zawsze jest równoznaczne z chwilą kiedy ty zamówisz u mnie) Więcej na mojej aukcji: http://www.allegro.pl/item107963364.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jeżeli to jest cena już z oknami i wprasowaniem to jest rewelacyjna.tak jest na gotowo 250 zl oddajesz cylinder i za 3-4 dni masz juz tuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 w moim cylindrze jest jescze jeden feler; kawal;ek jerst pekniety w miejscu 2 okien(nie jestem pewnien dokladnie)mam pytanie czy osoba robiaca z takimi tulejami jest w stanie to pospawac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 wątpie raczej wstawia ci nową tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Moj znajomy lata juz 2gi sezon na jednym tloku w Kawasaki KX125 z 2000r http://www.bikepics.com/members/fik554/00kx125/Remont byl robiony w Czechach wymieniany cylider razem z tlokiem. Jak narazie Kx lata ostro. ;) Koles naprawde daje w palinik (4lat jezdzi crossami)Nie mowie ze jest to super zdrowe dla silnika i w ogole. Daje wam tylko do zrozumienia ze po 10h wyjmujecie tlok jak nowy i wyrzucacie naprawde 300zł w bloto, bo spokojnie mozna te wartosci przeciagnac do 2-3dluzej ;]Pozdr. Btw: Mowicie ze tloki Prox'a pekaja po 4h tak :D:D:D Ciekawe bo ja do swojej Yz250F takowego zapakowalem mam juz 12h i jeszcze nie strzelil hmmmm :) :flesje: :flesje: Edytowane 4 Czerwca 2006 przez fik554 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 podłącze się do tematu , wie ktoś może jak liczy się motogodziny ? jest na to jakiś wzór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam. Moj znajomy lata juz 2gi sezon na jednym tloku w Kawasaki KX125 z 2000r http://www.bikepics.com/members/fik554/00kx125/Remont byl robiony w Czechach wymieniany cylider razem z tlokiem. Jak narazie Kx lata ostro. ;) Koles naprawde daje w palinik (4lat jezdzi crossami)Nie mowie ze jest to super zdrowe dla silnika i w ogole. Daje wam tylko do zrozumienia ze po 10h wyjmujecie tlok jak nowy i wyrzucacie naprawde 300zł w bloto, bo spokojnie mozna te wartosci przeciagnac do 2-3dluzej ;]Pozdr. Btw: Mowicie ze tloki Prox'a pekaja po 4h tak :D:D:D Ciekawe bo ja do swojej Yz250F takowego zapakowalem mam juz 12h i jeszcze nie strzelil hmmmm :) :flesje: :flesje:Proxy nie pękają po 4h, nikt tak nie pisał, ale mam kumpli (3x YZ 125) którzy jeździli na Proxach i nie wiem czy to zbieg okoliczności że chyba jeszcze żaden z nich nie przejechał 20h tak żeby tłok się nie posypał (już dobre kilka razy to się zdarzyło) Pewnie nie jest to regułą, ale ja bym Proxa na pewno do swojego silnika nie dał, zresztą 4T a 2T to zupełnie co innego.Chyba na forum nie ma osoby która co 10h zmienia tłok, tylko niektórzy "znawcy" krzyczą to co zasłyszeli od innych i wprowadzają ludzi w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 A ja właśnie szukam tłok, i wszystko wskazuje na to ze to będzie prox.Są to dobre tłoki i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 jak mi koles krzyczy ze kolesie jezdzą crossami po 40m/h nie uwzgledniajac jaki to tlok i jak kto jezdzi to smiech mnie ogarnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi