Skocz do zawartości

Motorynka new engine

Pawlik666
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja popieram takie konstrukcje... to wiele uczy i sam mam w planie zrobienie trajki na silniku 1.9 najlepiej TDI.. Mama nadzieję że się kiedyś moje marzenie zrealizuje bo narazie to totalny brak czasu.

Niedaleko mojego domu ziomek jechał na takim właśnie "wynalazku" i na zakręcie wypadł w pole.. Przy prędkości powyżej 50 km/h nieda się tym jechać bo jak zdrowy silnik i manete odkręcisz to przód podnosi..Niebezpieczne takie coś..Kiedyś sam chcicałem kupić takową motorynkę,ale miała krzywą ramę i bardzo dobrze ,że się tak stało.

ja osobiscie jeździlem na takiej motorynce z silnikiem wsk jednym słowem strach w oczach ale da sie zrobic najlepiej widzialem jak koles mial w motorynie wsadzony silnik od simsona s51 4 biegowy to była rakieta:)) jak zrobisz zapodaj link z fotkami pozdro!

Ale przy prędkości 50km/h sobie krzywdy nie zrobił dużej co nawyżej poździerał się a respekt do prędkości napewno będzie miał.. Ja pierwszy "szlif" miałem na WSK'ce przy 80km/h i na szczęście też się tylko poździerałem co później ciut inaczej patrzyłem na prędkość "nie sztuka się rozpędzić tylko sztuka wyhamować"..

Ja proponuje do motorynki wsadzic silniczek od CZ 125 516. Ten silniczek jest maly, zreczny, i bez problemu sie zmiesci pod bakiem, i jeszcze masa nie duza, a problemuow z mocowanie nie bedzie bo tylko kolyske dac i z tylu taka oske na silnik. No i motorynka by miala 27 konia na 6 biegach;)

Gość KrzyChules

motorynka z cilnikiem czesi to bedzie potworek :D

a moze tak mini trajczke ? ( silnik wski na tyle 2 kola motorynka czy cos :D )

ps na styk wchodzi silnik od wski 175 ;]

kumpel tez ma motorynke z silnikiem wsk. Rama wydłuzona i wzmocniona. Kołyska z ramy WSK. silniczek po remoncie a co najlepsze jak jechał kiedys nia i przed nim wlukł sie maluch to jak zaczoł wyprzedzac malucha to facet z malacza nie wiedzial co sie dzieje :biggrin:

silnik od malczana jest większy niz cłą motorynka, silnik od ETZ 251 wazy 40kg i ma takie drgania ze odpadł by twoim kolegą bak.

Co do silnika WSK w ramie motorynki cieszy na krótka mete. Potem ni pies ni wydra coś na kształt świdra;]

gadacie glupoty- kto robi taką wydumke aby na niej normalnie jeździc??? Ona ma słuzyć do:palenia gumska, piszczenia, jazdy na kólku i wielu wielu innych rzeczy których normalnie nie da sie zrobić takimi sprzetami :bigrazz:. Sam miałem takiego "wynalazka" i naprawde sprawiał mi dużo radości :wink:- dobrze że silnik mi padł bo nie wyrabiałem już na łańcuchy i opony :wink: :biggrin:

Witam.

No to zapodaje link z allegro wrazie czrgo niech kolega sobie zobaczy :biggrin:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=106433113

A ja jeśli nie sprzedam mojego romanna Rometa Pegaza to wstawiam do niego kola od motorynki :bigrazz: Hahah ale WT :]

Jak myślicie czy jak wstawi sie koła od motorynki do rometa to nie będzie on aż tak niski, że będzie ocierać silnik o powierzchnie ??

Pozdr. Magik

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)