marcin700 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Mój znajomy kupił na pierwszy motocykl tego DragStar'a, i z żonką śmiga :icon_twisted: radzi sobie i chwali sobie :buttrock:Bardzo dziękuję za odpowiedź. Trochę obawiam się trudności przy manewrowaniu z małymi prędkościami (gleby parkingowe), ale z drugiej strony ja trochę ważę (86 kg), dokładając wagę pasażera i bagażu 650 cm3 to może być za mało np. w górach. Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacey Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Trochę obawiam się trudności przy manewrowaniu z małymi prędkościami (gleby parkingowe), ale z drugiej strony ja trochę ważę (86 kg), dokładając wagę pasażera i bagażu 650 cm3 to może być za mało np. w górach. ;) Na 650-tke pasazer + bagaz + gory to faktycznie bedzie cienko. Aby gleby parkingowe byly bez strat w sprzecie, trzeba zalozyc gmole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naitha Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) ;) Na 650-tke pasazer + bagaz + gory to faktycznie bedzie cienko. Aby gleby parkingowe byly bez strat w sprzecie, trzeba zalozyc gmole. A zdawało mi się, że pytanie dotyczyło 1100 :crossy: Marcin w pierwszym poście pytałeś o DragStar'a 1100 więc jak to jest bo ja się zagubiłam :) Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Naitha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacey Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A zdawało mi się, że pytanie dotyczyło 1100 ;) Marcin w pierwszym poście pytałeś o DragStar'a 1100 więc jak to jest bo ja się zagubiłam ;) Ja tylko potwierdzilem watpliwosci Marcina co do osiagow 650-tki z pelnym obciazeniem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samart Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 WitamCzytając posty użytkowników DS,nie mogę znależć zbyt wielu słabych stron tych motocykli.DS 650, okazuje się trochę słaby do jazdy pod obciążeniem,ale DS 1100 okazuje się motocyklem prawie idealnym....Właściciele wychwalają je pod niebiosy - czy jest tak faktycznie ? Proszę o informacje użytkowników i znawców o opinie,jaki naprawdę jest Drag Star, jak się prowadzi, gdzie można znależć słabe strony, na co zwrócić uwagę przy zakupie,czy ma jakieś "upierdliwości" konstrukcyjne-eksploatacyjne, itp ? Wiem, że nie ma motocykl idealnych :-( pzdr.SamArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 czytałeś to?: http://www.motocyc.pl/starycyc/opisy_drag.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Odpowiadając na post o słabe strony Drag Stara (w tym temacie) ....czuję się trochę jakbym na meczu Legii krzyczał Cracovia Pany .... No cóż...... - stuki w silniku (w głowicach)- duże wibracje- słabe osiągi- niskie podłogi- dosyć wysokie spalanie- drogie części- więcej czyszczenia niż jeżdżenia eeee.... i jeszcze ze 100 wad za które go kochamy .... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas84 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam wszystkich :biggrin: Jako że już lada dzień dołączę do szczęśliwych posiadaczy Yamahy XVS 650,zwracam się do was z prośbom.Mam taki mały problem. Na motorze nie ma uchwytu na tablice rejestracyjną...Czy mogli byście mi polecić sklep internetowy gdzie mógłbym taki uchwyt dokupić??Z góry dzięki i pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samart Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Odpowiadając na post o słabe strony Drag Stara (w tym temacie) ....czuję się trochę jakbym na meczu Legii krzyczał Cracovia Pany .... No cóż...... - stuki w silniku (w głowicach)- duże wibracje- słabe osiągi- niskie podłogi- dosyć wysokie spalanie- drogie części- więcej czyszczenia niż jeżdżenia eeee.... i jeszcze ze 100 wad za które go kochamy .... :-) Dzięki za odwagę :-)Wibracje słyszałem, że sa do zaakceptowania w większym zakresie prędkości ;-) Słaba moc tyczy się chyba tylko DS 650 i z dociązeniem plecaczkiem i betami,stuki w silniku, to chyba najczęściej w 1100wysokie spalanie to rzecz względna (5 czy 7 l/100 = brak różnicy :-) dobra........jakie jeszcze ma wady oprócz czyszczenia ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Drag Star wg. mojej żony ma jedną największą wadę .....od kiedy jest w domu, to nocą więcej czasu spędzam w garażu jak w sypialni :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 musze kupic nowy aku do draga 650, co polecacie? (firma aku i gdzie moge kupic-najlepiej net albo woj.opolskie)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzięki za odwagę :-)Wibracje słyszałem, że sa do zaakceptowania w większym zakresie prędkości ;-) Słaba moc tyczy się chyba tylko DS 650 i z dociązeniem plecaczkiem i betami,stuki w silniku, to chyba najczęściej w 1100wysokie spalanie to rzecz względna (5 czy 7 l/100 = brak różnicy :-) dobra........jakie jeszcze ma wady oprócz czyszczenia ? :-) Akurat wibracje nasilają się w okolicy 110-120 i to jest największa wada bo to są normalnie najlepsze prędkości przelotowe, poniżej 100 nie ma wibracji. Mocy też trochę za mało, oczywiście dla początkującego będzie aż nadto ale do jego masy te marne sześćdziesiąt parę koników to za mało. To są jedyne ( istotne wady ) reszta to drobiazgi, stuki są w normie, spalanie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monitor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich.Właśnie się zarejestrowałem. Przeczytałem prawie wszystkie posty. Mam na karku 45 lat i oczywiście fioła na punkcie DS. Przez dwa lata zastanawiałem się jaki kupić, teraz nikt mnie nie przekona do innego.Ma być 1100 Clasic. Za około dwa miesiące dopiero zamierzam go kupić, i już widzę jaki z kupnem problem. Bo ich za wiele nie ma. Mówię oczywiście o takich pewnych 2-3 letnich. Pytań mam wiele. Dużo przeczytałem już jak odpisywaliście za co bardzo dziękuję, choć nie były to odpowiedzi dla mnie. Przeczytałem również post od Grodziec i już Mu zazdroszczę, bo ma to o czym marzę. Nie znam się na tego typu motocyklach bo w młodości jeżdżiłem MZ albo WSK- Kobuz, więc trochę się martwię na co zwrócić uwagę przy zakupie.Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich.Właśnie się zarejestrowałem. Przeczytałem prawie wszystkie posty. Mam na karku 45 lat i oczywiście fioła na punkcie DS. Przez dwa lata zastanawiałem się jaki kupić, teraz nikt mnie nie przekona do innego.Ma być 1100 Clasic. Za około dwa miesiące dopiero zamierzam go kupić, i już widzę jaki z kupnem problem. Bo ich za wiele nie ma. Mówię oczywiście o takich pewnych 2-3 letnich. Pytań mam wiele. Dużo przeczytałem już jak odpisywaliście za co bardzo dziękuję, choć nie były to odpowiedzi dla mnie. Przeczytałem również post od Grodziec i już Mu zazdroszczę, bo ma to o czym marzę. Nie znam się na tego typu motocyklach bo w młodości jeżdżiłem MZ albo WSK- Kobuz, więc trochę się martwię na co zwrócić uwagę przy zakupie.Pozdrawiam Wszystkich Zwracać uwagę trzeba na wszystko i co byśmy nie napisali i tak jak zobaczysz to się zakochasz i nie dostrzeżesz wad, oczywiście może ich nie być ale lepiej weź kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Normalnie DragStar-mania zapanowala teraz, czy jak?Ale nie ma sie czemu dziwic, bo to kochana maszyna jest. Dlatego nie pisze o wadach-bo ich niedostrzegam. Pozdro. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi