1janbo Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) MAM PROBLEMA. W V-Strku mam stozkowe filtry powietrza (N&K), które przeczyściłem firmowym środkiem. Maszynka zaczęła się ksztusić, bo dostaje za dużo powietrza. Dowiedziałem się, że muszę rozwiercic dysze. Jak i czym mam rozwiercić dysze? W oryginale to jest rozmiar 0,91 mm... Nie lada wyzwanie :icon_question: Edytowane 20 Maja 2008 przez 1Meteor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Może to niepotrzebne trucie, ale czy po przeczyszczeniu filtrów K&N naoleiłeś je powtórnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Rozwiercić dysze ? A nie wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYK Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam, proste pytanie - czy rozmiar klucza do swiec w DS 650 (pewnie w inych też) to "18". Próbowałem wykręcić swiece kluczem z zestawu samochodowego, ale jest za duży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Może to niepotrzebne trucie, ale czy po przeczyszczeniu filtrów K&N naoleiłeś je powtórnie?...wyczyszczone i naoliwione... W serwisie powiedzieli, że Oni też rozwiercają dysze... Są jedynie oryginalne w rozmiarze 0,91 i nie ma większych.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 ...wyczyszczone i naoliwione... W serwisie powiedzieli, że Oni też rozwiercają dysze... Są jedynie oryginalne w rozmiarze 0,91 i nie ma większych.... :flesje: no to dosyc dziwne bo ja ostatnio zakladalem K&N do swojego i mialem w komplecie dysze 117,5 120 i 122,5 takze dostepnosc takich dysz to zaden problem .... ale dziwi mnie ze przed czyszczeniem miales dobrze a po czyszczeniu ci si eksztusi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3cz Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam, proste pytanie - czy rozmiar klucza do swiec w DS 650 (pewnie w inych też) to "18". Próbowałem wykręcić swiece kluczem z zestawu samochodowego, ale jest za duży. PozdrawiamTak 18-tka, najlepiej kupić dłuższy (15 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas84 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mam pytanko do bardziej doświadczonych ode mnie Drgstarowiczów.Jak często wymienia się olej w wale kardana i jakim najlepiej zalać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mam pytanko do bardziej doświadczonych ode mnie Drgstarowiczów.Jak często wymienia się olej w wale kardana i jakim najlepiej zalać??Zerknij do serwisówki. Masz tam dokładnie opisane odpowiedzi.Plik z książką serwisową np na stronie o Potfurze. pzdrkjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 no to dosyc dziwne bo ja ostatnio zakladalem K&N do swojego i mialem w komplecie dysze 117,5 120 i 122,5 takze dostepnosc takich dysz to zaden problem .... ale dziwi mnie ze przed czyszczeniem miales dobrze a po czyszczeniu ci si eksztusi .... ...kupiłem maszynkę w USA, żadnych dodatkowych części nie było. Filterki już były, maszynka gadała extra, ale trzeba było poczyścić conieco... I się ksztusi... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Plik z książką serwisową np na stronie o Potfurze. pzdrkjujik Może umieścisz na stronce instrukcję do 1100? Po polsku - mam taką zeskanowaną, daj znać na priv to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Może umieścisz na stronce instrukcję do 1100? Po polsku - mam taką zeskanowaną, daj znać na priv to podeślę.Może :biggrin: i mnie podeślesz ma [email protected] proszę :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Może :biggrin: i mnie podeślesz ma [email protected] proszę :icon_razz: Się zrobi, ale w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ...kupiłem maszynkę w USA, żadnych dodatkowych części nie było. Filterki już były, maszynka gadała extra, ale trzeba było poczyścić conieco... I się ksztusi... :notworthy: no to jeżeli przed czyszczeniem dobrze śmigało to albo coś źle złożyłeś po czyszczeniu albo źle samo czyszczenie przebiegało ... bo innej możliwości nie widzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Się zrobi, ale w poniedziałek. Poszło, a jako bonus katalog oryginalnych akcesoriów do Starów ;) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi