Pawik Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 jak odblokowac modul w mojej NSR-ce ?? jest to rocznik 91` kreci do 9.5 tys i dalej nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witaj, chyba musisz to sobie odpuścić... A to dlatego że moduł zapłonowy ma zaprogramowana mape zaplonu która widocznie ma wpisana blokade. Musialbys przeprogramowac modul, a tego sam nie zrobisz... i watpie zebys znalazl kogos kto ci to zrobi, poniewaz musialbys miec programator no i przede wszystkim odpowiednia do twojego silnika mape zaplonu, a takie rzeczy ma tylko producent:0tak wiec polecam dokupic odblokowany modul, pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 No jeszcze slyszelm w jakims moto ze odblokowac modul w japoni robi sie to po przez przekrecenie maksymalnie w prawo lub lewo tego zaplonu co na karterze jest przykrecony. Ale nie wiem przy jakim moto to bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Przekrecanie stojana zaplonu w pawo lub w lewo to poprostu ustawienie zaplonu. Jest to stale wyprzedzenie zaplonu ktore ustawia sie wedlug danych fabrycznych, w przeciwnym razie zaplon bedzie za pózny lub za wczesny i moto bedzie zle pracowal.. Tak wiec tam radze nie grzebac w nowoczesnym motocyklu jak sie nie ma danych dotyczacych wyprzedzenia zaplonu.Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 No jeszcze slyszelm w jakims moto ze odblokowac modul w japoni robi sie to po przez przekrecenie maksymalnie w prawo lub lewo tego zaplonu co na karterze jest przykrecony. Ale nie wiem przy jakim moto to bylo. Z cyklu "gdzieś słyszałem ze ktos kiedyś chyba o tym słyszał". Jak nie wiesz, to sie nie odzywaj, wkurwiaja mnie twoje posty a ignora nie ma.... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Heh, jak by mi sie chcialo to bym poszukal ten temat. Ale teraz nie chce mi sie przewalac te kilka stron z enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 No nie haha Greedo pisali na tym forum chyba w dziale enduro jak dobrze pamietam i to bylo na 100% bo to czytalem widzisz wyszedles na glupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi