Gość Lukass Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Witam! Kilka lat temu widziałem u dawnego znajomego w jego H-D (prezentowanego w ŚM-malowanie chyba w lekką szachownicę) wydech Supertrapp, z rok temu widziałem w jakimś amerykańcu również supertrappa.Może miał ktoś doświadczenia z tymi wydechami? Jak moto jeździ na nich, podobno można je w jakiś sposób regulować. Napiszcie co wiecie, bo w sieci jest mało o nich, na forum tylko wzmianki. Straszliwie one sie dlamnie podobają!Bardzo te wydechy mnie isę podobają, marzenie.... Niestety oprócz tego, że są drogie to w sumie nic wiecej niewiem. Dziękuję za odpowiedzi.Narcyz Edytowane 18 Maja 2006 przez Lukass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 O technologii itd. tu:http://www.supertrapp.com/index.asp Ogólnie wydechy te mają śmieszną konstrukcję, ale jeśli są w odpowiednim motocyklu to wyglądają po prostu zabójczo :clap: Co do tej regulacji to polega to na dodawaniu lub odejmowaniu krążków/blaszek ( http://i21.ebayimg.com/02/i/07/18/83/af_1.JPG ) na końcu tłumika (ewentualnie wymianie pokrywy na tą z dziurą :clap: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Swojego czasu SuperTrapp to były jedne z najlepszych wydechów do motocykli V2. Mi tez się one strasznie podobają (zwłaszcza okręcone taką tasmą :clap: ) ale mniej mi się podoba cena kompletnego układu.... :clap: Duża zaleta to łatwośc strojenia wydechu pod konkretny motocykl. Dokładasz blaszki i "regulujesz" sobie wydech. Na moto bazarach leży tego troszkę ale jak raz się zapytałem to gośc sprowadził mnie na ziemię - cena chyba 400 czy 500 PLN za używaną końcówkę. Znajomy ma takie wydeszki w V-maxie. Dźwięk jest piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Pompka- to ta cena jakas z kosmosu jest, bo nowa koncowka kosztuje 150$ !!!Czyli wcale nie tak drogo w porownaniu do kompletnych ukladow za 500-700$ typu Cobra, Vance &Hines, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Wiesz ja pytałem na stoisku z gratami do HD :clap: . I gośc co je sprzedawał jest chyba z okolic Krakowa. Dlatego taki skąpy :clap: . Zresztą ja wiem że ceny w Polsce są chore. Za bylejakie końcówki "made in Taiwan" wołają po 300-400 za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Supertrap to jedna z firm typu aftermarket, podobnie jak Custom Crom, Zodiac, Andrews, RevTech i parę innych. Możesz kupić nie tylko wydechy lecz również kartery silnika o grubszych ściankach, większe cylindry, lepsze tłoki, lepsze głowice, fanty do skrzyni biegów z hydraulicznym lub elektromagnetycznym wyciskiem sprzęgła, inną niż fabryczna ramę, koła, błotniki i złożyć cały motocykl wyglądający na Harleja ale bez jednej śrubki z Milwaukee. Oczywiście to kosztuje. Screaming Eagle robi też odlotowe wydechy, włącznie ze sportowymi. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Apropos wydechow, moze ktos mi wyjsni co to za czary mary sprzedaja na ebayu -> link Edytowane 18 Maja 2006 przez Ciho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 odgrzeje wątek :) ... jak w temacie- wydech supertrapp,moze sie ktos podzieli nowymi opiniami na ten temat, przez pare lat moglo sie duzo zmienickto przetestowal, moze ma jakies przemysleniawdzieczny bede za opinie, a pewnie chetnie i inni poczytaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogerege Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Też się chętnie czegoś dowiem, bo szukam do dr350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi