wawrzyn15 Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 ta opona mnie zaskoczyliscie...130 w takim motocyklu...nie przypatrywalem sie nigdy kapciowi FZty ale jak tylko bede mial okazje popatrzec to zobacze jak to wyglada...ja w NSR mam 160 8O (fakt troche za duzo, chce zmienic na mniejsza ale nie ma:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAFAR Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Ja swoja fz przerobilem na streetfightera i zminialem felge w tyle i teraz mam felge z fzr 1000 z modelu 87 szeroksoci 4,5 cala i rozmiar 18 i teraz ma gume 160 ale bedzie 170 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 29 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Czy zalożenie tylnego kolado FZ 750 od FZR 1000 wiąże sie z jakimiś przerobkami Czy oprocz kola trzeba jeszcze cos zmieniac np zacisk lub wahacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 29 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 KAFAR a moze masz jakies zdjecia swojego motocykla??? Jesli tak to prosil bym o przeslanie na e-mila [email protected] Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 mam pytankomam okazje kupić FZ750 Genezis z 88r za małe pieniądzeale podobno ma zatarty jeden cylinderw takim stanie była sprowadzona z niemiec i stała jakieś 6 lat w garażupodobno koleś w niemczech odkrecił ostro na luze, az ją zatarła w dodatku jest na niemieckich papierachczy to się opłaca cy lepiej rozejżeć sie za czymś na chodziea wogole to jak to stoji cenowo :D Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 2 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 To zalezy za jaka kase masz do wyrwania ten motocykl Motocykle z tego rocznika kosztuja ok 7-8 tys w zaleznosci od stanu Jesli jeszcze ta o ktorej piszesz nie ma polskich dokumentow to zeby wszystko uregolowac bedziesz musial wlozyc troche pieniedzy no i oczywiscie cierpliwosci w urzedach a na dodatek zatarty silnik to tez niemaly wydatek na naprawe lub kupno drugiego nowego Jak mozesz to odezwij sie na GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAFAR Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 ja bym sie niepchal w ta satarta fz, hehe jak na ludzi emogl zatzrec cos kita sadzi, jak ten moto dobzre rogrzejesz to mozesz robic z nim prawie wszytsko , lepiej kupic w Polsce jakas fz , ceny od 5 tys. wzwysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 Ja swoja fz przerobilem na streetfightera i zminialem felge w tyle i teraz mam felge z fzr 1000 z modelu 87 szeroksoci 4' date='5 cala i rozmiar 18 i teraz ma gume 160 ale bedzie 170 ;'] Rozmiar 160 jest najlepszy dla tego rozmiaru felgi, wsadzajac szersza gume pogarszasz prowadzenie motocykla w zakretach, warto pamietac ze nie zawsze jezdzisz po prostej.Kolega narzekajacy na rozmiar 130 - masz gowniana opone i dlatego przyczepnosci ci nie trzyma, kup nowego Metzeler Metronic (opasana ) i zobacz wowczas co sie dzieje zamiast wypisywac bzdury. Opona mimo ze starszej konstrukcji trzyma swietnie na sucho i mokro, niestety kosztuje tez $ 200, ale zdawala egzamin w latach 80 tych i zdaje teraz. Jak uwazasz ze nie wyglada cool takie waskie kolo to musisz zmienic felgi na szersze, wowczas masz rowniez mozliwosc zalozenia radialnych opon i oczywiscie daje to korzysci w jezdzie w momencie kiedy masz nie zuzyte / zlezale gumy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 4 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 jak mozna zatrzec jeden cylinder? i jak to sie objawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 słyszałem że w fz i fzr i thundearace przy zmianie łańcucha rozrządu trzeba rozpoławiać silnik czy to prawda z tą fz?? bo jak tak to ładny ZONK :| Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 nieprafda wymieniałem w mojej i nie trzeba było. Tylko musisz miec łańcuch z zapinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 No tak, tylko nie wszyscy uwazaja ze lancuch z zapinka w silniku sportowego w koncu motocykla to dobry pomysl. W kazdym silniku jak chcesz miec zakuty fabrycznie lancuch to rozpolawiasz silnik, jak masz lancuch otwarty to nie.Jednak zakucie go byloby bezpieczniejsze niz zapinka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 6 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2004 Oczywiscie że został zakuty! Może troche źle nazwałem to ogniwo które trzeba zakuć. Nie zapinka tylko zakówka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 11 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2004 A moze ma ktos jakis pomysl jak zrobic taki przyrzad do zakuwania lancucha A tak wogole ile takie cos moze kosztowac bo moze sie okazac ze nie ma sesu robic tylko poprostu kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 Witam ... tez mam FZ Genesis z '92... Mam pytanko: czym sie różni FZ w wersji Genesis od podstawowej ??? A przy okazji... Fakt że jeszcze nie przekraczałem 140 km/h ale po mieście i kawałku trasy nie przekroczyła mi 6 litrów na setkę... :mrgreen: Zwykle koło 5,8 mi pali... A i pozdrowienia dla MańkaB, mój dobry kumpel ma "Starych" z Opatowa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi