Skocz do zawartości

Jaki poziom paliwa w gaźnikach K-63 zalożonych do Kaśki..???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam założone gaźniki K-63 do mojej K-750 (Kaśki). Mam pytanie jaki ma byc w nich poziom paliwa. Bo mam instrukcje obsługi do dniepra ale te gazniki w dnieprze są założone pod dosyc dużym kątem względem głowicy wiec tam poziom paliwa jest calkiem inny niż w gaźnikach założonych do Kaśki gdyż są one założone równolegle do podłoża. Jaki ma być w nich poziom paliwa. Bo jak wiadomo od poziomy zalezy nie tylko praca silnika ale i jego paliwożerność. Prosze o pomoc.

• 4 tygodnie później...

nie wiem jak mowi dokumentacja od Dniepra, ale mnie kiedys nauczyl jeden kumpel ze poziom paliwa powinien byc do tego skosnego przejscia scianki komory, ciezko mi wytlumaczyc ale jak zajrzysz w komore plywakowa z gory to pewnie to zobaczysz. Ja tak ustawiam mojego Urala i jest zupelnie ok ze spalaniem i z moca

W uralu mam zalozone K65 (bardzo podobne do K63) i tez mam ustawiony poziom w komorach wg opisu Cyborga78 tzn odkreca sie komore plywakowa i po ustawieniu jej poziomo paliwa jest tyle ze siega do tego zalamania/uskoku. Jednak w uralu gazniki sa takze pod katem ustawione. Czyli w przypadku gaznikow pionowo mocowanych trzeba poziom ustawic conajmniej na tym uskoku (najlepiej troche wyzej) i przetestowac maszyne jak sie sprawuje (kolor izolatora po dluzszej przejazdzce, czy przy ostrym kreceniu nie braknie paliwa w gaznikach - puscisz gaz i na wolnych przygasa, obserwowac na jakim poziomie jest spalanie)