streetracer23 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 pytanko jak w temacie, :clap: na allegro jest koleś co sprzedaje te świece po 5 zł za sztuke, ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi świeczkami???jak sie zachowują w moto??? cena jest konkurencyjna bo za 1 ngk do swojego moto mam 6 świec OKO. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Nie słyszalem ale na świecach wolę nie oszczędzać...... :icon_razz: :clap: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 kupiłem, założyłem , póki co jeździ swietnie, dobrze pali i nie ma problemów, wcześniej kupiłem komplet denso, chyba za 160 i za długo nie wytrzmał... wole , zeby padały swieczki za 5zł a nie za 40 :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_eM Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Odpuść sobie to gówno!!! Kupiłem 10 sztuk OKO CR9EKN, wyszło 4,50 za sztukę. Po założeniu, chodził jak marzenie. Niestety do czasu. Wyjechałem na trase około 160 km. Pierwsze problemy przy pierwszym tankowaniu dosłownie po paru kilometrach jazdy. Nie chciał zapalić, puścił ogień z tłumika, w końcu zaskoczył. Jechałem normalnie, dopóki się nie rozpędziłem do standardowej dla mnie 120 i zacząłem wyprzedzać. Masakra! motocykl normalnie zasłabł i zaczął zwalniać. Okazało się że szybciej jak 100 nie moge jechać bno powyżej tego zdycha. Nie wiem jak dojechałem, ale miałem wrażenie że z 60 zostało mi może 10 koni mocy. Wyjąłem świeczki i zobacz co ujżały moje piękne oczy: http://republika.pl/b4_pana_duze_p/oko/ Wszystkie zjarane, nie wiem co tam dawało iskrę w ostatniej fazie. W każdym razie odradzam stanowczo. Zapomniałem dodać, mój motocykl do Bandit 400, który w trasie przy 120 ma około 8000 obrotów - dla tych świec stanowczo za dużo, być może na innych sprzętach trzymają dłużej. Edytowane 14 Maja 2006 przez Piotrek_eM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 normalnie bez komentarza , gdzie sie podziały te elektrody ?kuwa przeciez to moze rozwalic silnik.... a swiece były przeznaczone do twojego sprzęta ?swiecom OKO chyba już podziekujemy !! :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_eM Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 OKO CR9EKN to zamienniki NGK CR9EK, dokładnie takie zaleca producent mojego sprzęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Nie wiedzialem ze ktos moze wypuscic taki szajs.Takich swiec to do kosiarki nawet bym nie wlozyl :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 znajomy kupił, wymienił w zygzaku 600 i nastepnego dnia po przejechaniu 30 km nie palił na 1 gar :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 ku.... ale złom, jak mozna coś takiego sprzedawać, miałem je kupić bo koleś miał mase pozytywnych kom. ale teraz widze ze to niema sensu.dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 uuuu toś mnie przestraszył tym zdjęciem, zobaczymy, co będzie, to co ja mam kupić w takim układzie, skoro ani NGK ani DENSO nie wytrzymują mojego użytkowania moto (częste rozruchy i niedługie trasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 fakt mój brat kupił do zzr 600 i oto co zostało ze swiecy po przejechaniu 30 km http://img367.imageshack.us/img367/1636/p41800052jp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 nie no to już przesada , tylko brakuje rozwalonego przez to silnika (odpukać) czmiel wykręcaj to z silnika i na smieci :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Nie no bez przesady......mozna by to gdzies zglosic i zawiesic goscia zeby gówna nie sprzedawal! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 heh podejrzewam, że najblizszy kontakt z moto będę miał za jakiś miesiąc, więc zacznę chyba od wykręcenia i popatrzenia co i jak, w sumie zdążyłem na tych świeczkach zrobić z 200 i jak odstawiałem moto, to wszystko było ok ale teraz to widze, że miałem szczęście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 qwa , kupilem juz te swiece tylko jescze nie zalozylem, z tym ze ja mam 1-elektrodowe, to moze sie nie posypia jak 2 . W kazdym badz razie juz sie boje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi