patryk.cbr Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 moja F4 około 5,5 l ale potrafi więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 -spokojna jazda z Plecaczkiem do 160 na trasie + troszkę miasta: nie całe 5 litrów (wielkie zdziwienie) - Normalna jazda w cyklu mieszanym - do 6 litrów, kilka razy czerwone pole, kilka razy 200, ostre hamowanie i przyspieszanie. - Jazda autostradą, bez używania hamulców, predkość minimalna okolo 200 a max pod 240 ~ 6.5 litra. Ps. Ekonimiczny Motorek :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Ja niestety nie mam sie czym pochwalić :icon_twisted: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=48440&hl= Jak czytam wasze posty to troche wam zazdroszcze :icon_mrgreen:P.S.Nie popadajmy w skrajność wielkość i cięzar ciała kierowcy moze i ma wpływ na spalanie ale na max to myśle ze z 0.5L/100 i to wszystko !! viperPL - nie ma to jak najładniejsze malowanie F3 hehehe:) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez flisert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Moje zdanie na ten temat jest takie: takie spalanie według mnie mieści się w normie.Nie uzywamy moto do ekonomicznych dojazdów do pracy,tylko dla zabawy etc... Chcesz mieć FUN ,to płać!!! inna rzecz,jezeli palilby nadmiernie , czyli ciągle ponad dyche...wtedy cos jest nie tak,ale 8 na sto,to wydaje mi się jak nadmieniłem , w normie.Klaudiusz,jezeli twierdzisz,ze przeglądy są,i wszycho powinno być ok, to niestety ,ale musisz czymś wykarmić te Twoje stadko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Moje zdanie na ten temat jest takie: takie spalanie według mnie mieści się w normie.Nie uzywamy moto do ekonomicznych dojazdów do pracy,tylko dla zabawy etc... Chcesz mieć FUN ,to płać!!! inna rzecz,jezeli palilby nadmiernie , czyli ciągle ponad dyche...wtedy cos jest nie tak,ale 8 na sto,to wydaje mi się jak nadmieniłem , w normie.Klaudiusz,jezeli twierdzisz,ze przeglądy są,i wszycho powinno być ok, to niestety ,ale musisz czymś wykarmić te Twoje stadko... Nie no spoko, po prostu sie zastanawiam czy wszystko jest ok, w sumie jestem dużym i ciężkim chłopem więc może to ma jakiś wpływ :icon_twisted: Wczoraj znów tankowałem i tak: 100 km w mieście na małych odległościach troche ze ssaniem i 60 km w korku na wylotówce z Wawy i w trasie - spaliła 8.4 Litra. Może tak powinno by, zobaczymy ile wyjdzie przy powrocie :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Praktycznie wszystko zależy od stylu jazdy. Ja swoim dzikiem jak jechałem rok temu na zlot do szklarskiej z kumpelą jadącą virago to spalił 6 a jak latam sam i się ostro wściekam to potrafi wciągnąć 12, także w dużej mierze zależy to od stylu jazdy. YZF 750 z polerowaną głowicą.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_84 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Mysle ze nie da sie tak do konca porownac. Bardzo duzo zalezy od stylu jazdy.Mnie srednie spalanie wychodzi od 5,5 do 8. W miescie zawsze tankuje do pelna na tej samej stacji i tym samym dystrybutorze i zapisuje sobie km na paragonach i tak ostatnie 3 tankowania wygladaly po przeliczeniu na 100km:1 - 6,232 - 7,5 3 - 5,99 I wszystkie km byly nawiniete w miescie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wczorakj wracająć z wyjazdu, spaliła mi 6,5 Litra :flesje: Prędkości od 60-70 km/h do 120-140 km/h. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wczorakj wracająć z wyjazdu, spaliła mi 6,5 Litra :buttrock: Prędkości od 60-70 km/h do 120-140 km/h.To trochę za dużo :flesje: Ostatnio miałam małą wyprawę z GS-em i jechaliśmy cały czas 120 km/h. Nawet przy wyprzedzaniu starałam się nie odkręcać i spalanie było boskie :biggrin: bo wyszło: 5,4 l /100 km :biggrin: Ale powiem szczerze, że wolę żeby mi paliłą 6,9 l /100 km jak jadę koło 180 km/h :eek: :flesje: Jest o wiele przyjemniej :flesje: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wczorakj wracająć z wyjazdu, spaliła mi 6,5 Litra :flesje: Prędkości od 60-70 km/h do 120-140 km/h.przy jezdzie 60 do 70 km silnik szybciej sie grzeje a i spali Ci na bank wiecej anizeli przy jedzie 120 gwrantuje Ci najlepszy przedzial predkosciowy to 4,5 do 5 tys obrotow czyli tak jak pisalem 100-120 na godz. ponizej 90 nie schodz bo to sie naprawde nie oplaca pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Asarte, Kubryn, ja wiem że najlepiej jest jechac ze stałą prędkością no ale nie będe przez wioski cioł 90-100 km/h, po prostu boje sie wozów, dzieciaków, krów itd. No ale Kubryn masz racje że 4-5 tyś. i minimum 90 km/h, tylko czasami trudno jest to utrzymać na naszych drogach :D Szczególnie na tej którą ja często śmigam do Teściów :notworthy: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Asarte, Kubryn, ja wiem że najlepiej jest jechac ze stałą prędkością no ale nie będe przez wioski cioł 90-100 km/h, po prostu boje sie wozów, dzieciaków, krów itd. No ale Kubryn masz racje że 4-5 tyś. i minimum 90 km/h, tylko czasami trudno jest to utrzymać na naszych drogach :notworthy: Szczególnie na tej którą ja często śmigam do Teściów :buttrock:LUZ BLUS :buttrock: przeciez wiadomo ze przez wioski nie bedziesz sypal 100 bo ja tez tak nie jezdze, chociaz czasami to i w moim miescie i 160 sie odkreci ale to oczywiscie jak jest pusto i nie ma ruchu ani ludzi i to przewaznie podczas nocnych wyscigow :wink: (rzadko) a i czasami mam ochote jechac sobie jak jest cieplo i ladnie 90 na godz. i rozkoszuje sie, delektuje z kazdgo kilometra wszystko zalezy od tego jaki mam humor i ile paliwa w baku :buttrock: ale co do oszczednej jazdy to tak jak pisalem najlepiej 100-120 i nie odkrecac gwaltownie manetki, wyprzedzanie spokojnie, bez wariacji wtedy na pewno bedziesz mial najbardziej optymalne spalanie PZDR! i zycze malego spalania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 w sobotę traska Skce-Janki-Tomaszów Maz.-Skce średnie spalanie wyszło mi ok 6,25 l przy V ~ 140-220km/h po mieście nie pali mi więcej jak 7 litrów (ssanie przy rozruchu i światła co chwilę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi