korkodylek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 UWAGA UWAGA MOŻE TROCHĘ SIĘ NIE WPASUJE BO NIE CZYTAŁEM CAŁEGO POSTA I NIE WIEM DOKŁADNIE CO USTALILIŚCIE ALE JA W 3 MOTORY( 2 PARKI + ZNAJOMEJ JEDZIEMY DO CHORWACJI WYJAZD 3 SIERPIEŃ POWRÓT OKOŁO 15-16 POZDRAWIAM PRĘDKOŚĆ Z JAKĄ CHCEMY JECHAĆ OKŁO 120KM/H DOJAZD 2 DNI POWRÓT TEZ 2 DNI POZDRAWIAM ZAWSZE MOŻEMY POJECHAĆ W "KUPIE" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zdecydowanie polecam wyjazd na przełomie sierpnia i września(a nawet na początku września). Jest i tak gorąco, ale już da się jechać w moto ubraniu. Koszty są o wiele niższe niż w sezonie, jest o wiele łatwiej o nocleg nawet bez rezerwacji. Minusem może być pogoda w czasie trasy tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drfugazi Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. My wybieramy się pod koniec czerwca a dokładniej - 26.06. Planujemy objechać całe wybrzeże. Jedziemy w ciemno. Nie mamy nic zorganizowanego, ponieważ wydaje nam się, że w Chorwacji bez trudu znajdziemy bazę noclegową. Mamy jedynie swoją koncepcję dotyczącą celu podróży i ogólny zarys tej wyprawy. Spróbujcie jednak poszukać sobie jakichś namiarów jako ewentualną rezerwę, bo może się okazać, że w tym okresie jest słabo z noclegami, albo trzeba słono płacić. Zabranie namiotu też jest dobrą opcją, przy czym jak dobrze sie poszuka, to można czasem znaleźć noclegi w podobnej cenie jak pole namiotowe, gdzie płaci się od osoby, od namiotu i za motocykl. Planujemy jechać przez Wiedeń i tam zatrzymać się na pierwszy nocleg. Następnie objeżdżając całe wybrzeże chorwackie przejechać przez półwysep Istria - Zadar - Sibenik - Split i dojechać do Dubrovnika.Polecałbym jechać najpierw w dół (Dubrovnik), a później piąć się w górę wybrzeża. Ma to tą szczególną zaletę, że jadąc w górę, po prawej masz skały, a od przepaści dzieli Cię jeszcze cały pas ruchu ;-)A winkielki są tam takie, że aż się chce oponki zamykać ;-)Polecam także wycieczkę przez Bośnię (nie ma się czego bać), gdzie są przepiękne widoczki, drogi całkiem dobre i raczej tanie noclegi i jedzenie. Tak właśnie jechaliśmy w maju 2005.Uwaga: Kryptoreklama :wink: Fotorelacja i trochę informacji na mojej stronce:http://moto.drfugazi.eu.org/cms/cmms/index...rwacja_Maj_2005(Mogą być chwilowe problemy ze stronką, gdyż łącze padło i trwają prace naprawcze, proszę sie nie zrażać i próbować za jakiś czas) Pozdrawiam i życzę udanego wypadu Edytowane 14 Czerwca 2006 przez drfugazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Ja jade ze znajomymi w pierwszej polowie sierpnia. Najpierw Plitvice poten na PD od Dubrownika. Jade oczywiscie w ciemno, bez rezerwacji. Znajomi jada juz chyba po raz 8 i gdy zalatwiali sobie rezerwacje to zwykle na miejscu okazywalo sie ze po drugiej stronie ulicy jest lepiej i taniej. To jest tak ze moze w samych Plitvicach jest tylko drogi hotel ale w promieniu kilku czy kilkunastu km jest masa kwater prywatnych i bez wiekszego problemu za 10 E cos znajdziesz. Tu masz kwatery w okolicy http://www.rakovica.hr/index_en.htm A tak na marginesie to goraco polecam te stronke http://www.cro.pl/index.php bardzo fajne forum i duzo pomocnych ludzi. Ja niestety jade puszka...(calej rodzinki nie pomieszcze na bayka:-))) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻółtyHornet Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 :) za temat posta !!! też planuje wypad do chorwacji i musze powiedzieć że troszke mnie zaskoczyły niektóre wpisy na temat cen tam obowiązujących, czy ktoś jedzie na początku sierpnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Ja mam plan na taka traske : slowacja wegry chorawacja, słowenia, austria i czechy. Termin: 29.7-13.8 Moze zrobmy jakis wiekszy wypad? Edytowane 18 Lipca 2006 przez koniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, 10-14.08 wyjeżdżam do chorwacji na 10-14 dni... szukam chętnych na podróż w tych okolicach sierpnia... Jedzie moja rodzinka autem i nie zabardzo chce mi się za nimi "wlec" jedziemy prawdopodobnie na camping PRAPRATNO w okolicach dubrovnika - byłem tam już 2 razy i niesamowicie mi się tam podobało. .........info o campingu: http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html - ceny o wiele tańsze niż w kwaterach, a komfort jak dla mnie wysoki .............POZDR Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Dzulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo54 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 ja jade z warszawy w piatek o świcie w strone chorwacji. dokładnie do czarnogóry. ktoś leci..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam, 10-14.08 wyjeżdżam do chorwacji na 10-14 dni... szukam chętnych na podróż w tych okolicach sierpnia... Jedzie moja rodzinka autem i nie zabardzo chce mi się za nimi "wlec" jedziemy prawdopodobnie na camping PRAPRATNO w okolicach dubrovnika - byłem tam już 2 razy i niesamowicie mi się tam podobało. .........info o campingu: http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html - ceny o wiele tańsze niż w kwaterach, a komfort jak dla mnie wysoki .............POZDR Byłem na nim 3 lata temu, 2 uwagi:1) najdroższy Camp w Chorwacji na jakim bylem :evil: 2) Obsługa nieelastyczna i gburowata: skasowali nas za 2 doby tylko dlatego, że wyprowadzaliśmy się 1h po czasie kiedy skończyła się doba campingowa- oczywiscie wcześniej nam nie powiedzieli, że mamy sie zwinać najpóźniej chyba o 11:00 a na nasze tłumaczenie, że nie wiedzieliśmy pokazali nam regulamin wiszący na ścianie w ramce...oczywiscie po Chorwacku :evil: Odradzałbym, gdyby w okolicy było cokolwiek innego godnego polecenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jest pewnik. Wyjeżdżam do Chorwacji dnia 26 sierpień (w sobotę) Moim celem jest Istria i w tym roku tylko Istria i zwiedzanie Plitvickich Jezior. Powrót planuję ma 8 wrzesień. Jadę z Krakowa, jeśli ktoś się dołancza to zapraszam. Sprzęt Honda NTV - przelotowa ok 120-140. Jedziemy w dwie osoby na jednym Moto i wciąż się zastanawiam namiot czy nie namiot???Pozdrawiam TomekI czekam na ewentualne towarzystwo.Trasa planowana Kraków - Węgry (nocleg nad Balatonem) - Istria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qgel Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Plitvickie polecam !!! a jeżeli nocleg nad Balatonem - to bierzcie namiot :) tydzień temu wróciłem właśnie z takiej wycieczki - tylko zamiast Istrii celem był Dubrownik :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Mam juz pierwszuy etap trasy:Kraków - Bratysława (tam nocleg u znajomych) i ...zastanawiam się nad najlepszym dojazdem do Istriiaa) Wiedeń - Graz - Ljublana - Porećb) Szombately - Letenye - Zagrzeb - Rijeka - Rovinj Którędy i dlaczego lepiej??? Jednak zdecydowalismy, że namiot zostawiamy w domu i jedziemy "na dziko" i będziemy szukać noclegu u prywatnych włodarzy.Dzieki za rady, te przyszłe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi