Grzesiek3 Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Witam mam mz etz 250 w calkiem niezlym stanie i zastanawiam sie nad kupnem sportowego tlumika i mam pytanie czy taki tlumik poprawi osiagi i moc tego motorka pozdro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ja bym pozostał przy oryginale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Poprawi ci może samopoczucie, estetyka to kwestia subiektywna. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ja taki miałem i mocy nie poprawił. Obniżył za to prędkość malsymalną i moc pojawiała się przy niższych obrotach. Nie ma sensu tego zakładać. Różnice na + odczujesz jedynie gdy masz zatkany orginalny wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Termat wałkowany setki razy............ no ale . Ja mialem w 150 sportowy wydech i pojawianie sie mocy na wyzszych niz na oryginalnym tłumiku czyli trzeba jezdzić na wyzszych obrotach . Więcej paliła . TEn tłumik ma paskudny dźwięk, jakby dziurawy garczek i jest duzo glosniejszy co moim sąsiadow baaaaardzo wkurzalo :wink: . Motor lepiej przyspieszał, ładniej sie wkręcaj na obroty ale założylem znowy oryginal i jezdze na nim po dzis dzien a sport lezy w szafie :) http://www.mz-club.pl/viewtopic.php?t=2172 http://www.mz-club.pl/viewtopic.php?t=2172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Faktycznie temat wałkowany setny raz, ja powtórze znów: nie kupuj tego dziadostwa!!! tylko zeszpecisz Mz, a w osiągach nic Ci nie da. pozdrawiam :wink: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHL 04 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Witaj!W silniku dwusuwowym uklad wydechowy musi byc fachowo zestrojony z silnikiem. Poprawianie dobrej fabryki nic nie daje poza klopotami. Mam MZ od 1983 i nigdy nie kombinowalem z wydechem. Pozdrawiam!Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi