damian-kmx Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 WYWAL WSZYSTKO ZE SRODKA I Z KONCÓWKI WYWAL TA WATE JA TAK ZROBILEM W KMX I JEST roznica NAWET NIE ZLA wywalales dyfuzor w kmx-ie?? i jak dalo to cos? mocniejszu jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Pawik NSR chyba lepiej pisac w starym temacie jak znowu robic nowy temat co wogole nie ma sensu. widac ze marcin.j007 przynajmniej nie jest leniwy i szuka postow na forum :biggrin: pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 tlumnik w aprili RS 50, niestety zapchal mi siejesli chcesz go tylko przeczyscic to zalej wrzącą wodą i "kretem do rur" a co do wybebeszania dyfuzora to ja tez polecam, robiłem to w swojej dt, poprawiły sie osiągi i dzwięk :D Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 probowalem juz kretem ale pomoglo tylko na 2 dni, co trzeba wywaluic z tego dyfuzora tam jest jakas rorka czy cos innego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Tyle razy było powiedziane na forum odnosnie wydechów.. W dyfuzorze nie powinno być zadnych blaszek,zwęzek etc. Najwyżej taka dziurkowana blacha przy sciankach dyfuzora która ma na celu jakioś stłumić trochę dźwiek. Poza tym ma być pusty... (dotyczy do dyfuzora,czyli w większości przypadków tego grubego jelita) A tłumnik ma ograniczać hałas.(przez całą końcówkę idzie dziurkowana rurka obłożona watą wytłumiająca).. Wyrzucenie waty nic nie da,jedynie zwiększy znacznie głośność,w przeciwieńswie do wybebeszenia dyfuzora..PozdrA i jezeli ta rurka jest w samym tłumniku końcowym to powinna zostać.. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 a jak wywale wszystko z dyfuzora to motor nie bedzie mial dziury obrotowej bo spaliny beda mialy za lekko i paliwo bedzie sie cofac kiedys slyszalem taka teorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mi sie zdaje ze da sie to wszystko wyregulowac wysokoscia iglicy i skladem mieszanki ja tak robilem jak mialem dziure :icon_twisted: Potem moto juz ladnie sie wkrecalo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 tylko jest maly problem w RS50 masz tylko jedna srobe do regulacji gaznika ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 No to ona jest chyba od regulacji skaldu mieszanki paliwowo-powietrznej albo od wolnych obrotow tylko nie wiem jak ten gaznik wyglada :wink: a iglice to sie reguluje poprzez rozebarnie gaznika i w srodku dopiero :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 wywalic wszysciusienko ? jak nie bylo na sciankach zadnej dziurkowanej blachy to chyba nie musze zakladac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 No ja mialem w swoim mtxie kompletnie pusciutki w srodku i bez zadnych przegrod itd :icon_mrgreen: Potem przepalilem go i maszyna super chodzila i sie wkrecala :clap: W wyczynowych motorach 2T fabryka odrazu montuje puste dyfuzory :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 co ty gadasz w mojej RS w dyfuzorze jest rura a w niej takie male blaszki i jest to orginalny tlumnik a RS to jak najbardziej sportowy motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Litrus z tego co widze w twoim profilu bikepics to Ty masz wydech giannelli. on jest przeciez pusty w srodku. ewentualnie jak chcesz to wate wyjmij z koncowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wiesz bardziej mi chodzilo o motory wyczynowe takie jak cross zobacz chodzby Honda cr odrazu ma pusty dyfuzor :icon_razz: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 co ty gadasz w mojej RS w dyfuzorze jest rura a w niej takie male blaszki i jest to orginalny tlumnik a RS to jak najbardziej sportowy motorTylko z wglądu, bo dławiona jest mocno. Koledze chodziło o motocykle wyczynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi