Kamil_TDR Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 ja leje do yamahy tdr 125 tylko castrol r2, jak kupiłem to tez w dozowniku byl jakis inny olej ale nic sie stało i motro jezdzi ..... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 kupilem kiedys Shl m11 z 68roku, która przez ponad 30 lat chodzila na mixolu i zalalem syntetyka i nic sie nie stalo. Tak samo z jawka 50 i motorynka. Nagar jest moze i niebezpieczny ale w 4suwowym silniku ale wedlug mnie dla 2suwa nie stanowi zagrozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 kupilem kiedys Shl m11 z 68roku, która przez ponad 30 lat chodzila na mixolu i zalalem syntetyka i nic sie nie stalo. Tak samo z jawka 50 i motorynka. Nagar jest moze i niebezpieczny ale w 4suwowym silniku ale wedlug mnie dla 2suwa nie stanowi zagrozenia.niesstety nie masz racji bo jak sie taki kawałek oderwie z denka tłoka lub głowicy i sostanie ścięty w oknie wydechowym to może zrobić niezłą rozpierduche :icon_exclaim: a nagar jest niepożądany również w silniku 4t :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Ale takie duze nagary to sie robily kilkanascie lat temu jak ludzie lali byle jaki olej, a teraz w mowych silnikach i lepszej jakosci oleju takie rzeczy praktycznie sie nie wydarzają... Jesli ktos chce mies pewnosc to jaka to filozofia odkrecic glowice i przeczyścić jak powiedział Domel.. Tak samo sie ludzie boją wymieniać w 4suwach olej z minerału na syntetyk.. i nawet tam nie jest to niebezpieczne bo to ze olej jest mineralny nie oznacza ze ma gorsze właściwości płuczące niż syntetyk, chyba ze jest to stary silnik zalany jakims ustrojstwem i przez dluzszy czas olej nie byl wymieniany. Pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2006 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi