Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie mojego GSa 95r.

Waldi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro tak, to proponuję zmniejszyć obroty biegu jałowego - trzask przy wrzucaniu jedynki powinien się zmniejszyć. No chyba że jest to małe "stuk" to spoko, wynika z braku synchronizacji skrzyni biegów.

Edytowane przez wieczny student

Czolem!

Otoz naciskam na dzwignie zmiany biegow JEDNOCZESNIE z wciskaniem sprzegla, a nie PO. Cos jakby posredniego miedzy zwykla zmiana biegow, a zmiana bez sprzegla. W ten sposob skrzynia nie wydaje z siebie tak glosnego halasu przy zmianie przelozen...

Dziś wypróbowałem ten sposób w Hondzie CB 500- ZDAŁO TO EGZAMIN !!! :) Nie ma 'trzasku' przy przejściu z 1 na 2 bieg..reszta jest zupełnie ok! Teraz tylko poćwiczyć !

Pozdrawiam

:D

Przy wrzucaniu jedynki mozna tez przegazować na chwile...

nie gazuj bo nie ma po co :flesje:

lepiej rozkleić sprzęgło- wciskasz sprzęgło i kręcisz tylnym kołem- np odpychając się do przodu i tyłu... milionx skuteczniejsze niz kręcenie manetką :buttrock:...

ja tak robie zawsze- dojezdzajac do skrzyzowania redukuję biegi a koncówkę dojezdam na luzie- i w ostatniej chwili jeszcze na chwile wciskam sprzęgło... potem stoję na swiatłach bez sprzęgła. sprzęgło- jedynka wchodzi cichutko,bez zgrzytu i szarpnięć . polecam.

heh dodam,ze jak tego nie zrobiłem to 1ka czasem nie chciała się wrzucić w ogóle- dzwignia odbija się od niewidzialnej ściany...a dojechanie do skrzyzowania na powiedzmy 4ce to był koszmar kiedyś- często nie chciał sie zredukować jak trzeba...ale juz dawno tak nie robię i jest spokój :(.

pzdr

Edytowane przez awful