bozztom Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam, mam problem... chcialem wymienic tarcze i sprezyny sprzegla, lecz okazalo sie ze sprzedali mi za duze niewiem dlaczego, zalozylem sprezyny same ze starymi tarczami i odbijalo tak ze prawie dwoma rekami trzeba wciskac klamke, wiec zalozylem stare - poskladalem i okazuje sie ze szelesci cos gdy sie wciska sprzeglo ale ciekawostka jest to ze szelesci tylko gdy motor jest postawiony w pionie lub w prawa strone przechylony. po zdjeciu okazlo sie ze kosz trze o dekiel na dole (1cm dlugosci rysy), i jest maly luz na nim. co mam zrobić ? myslalem ze te sprezyny zbyt mocne poluzowaly kosz delikatnie i przez to wpada w drgania i rysuje mi dekiel, druga opcja bardziej glupia to uszczelka ktora jest tektorowa, orginalna zdaje sie grubsza troszeczke wiec dekiel jest zbyt blisko o doslownie milimetr i to powoduje rysy i stuki. Nie wiem jak mozna dokrecic bardziej ten kosz z zebatką :P jakas dziwna nakretka na specjalny klucz jest (okragla z 3 nacięciami. Przed montazem sprzeglo bylo slabe ale nie tarło nic o dekiel, zalezy mi na czasie bo zlot na rozpoczecie sezonu jest a nie moge go przegapić :evil: blagam , pomocy dobrzy ludzie :banghead: ... Jest jeszcze mozliwosc ze pojade tak jak jest, moze sie nie przetrze na wylot :evil: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 może się nie przetrze... ale może się odkręci i zblokuje ci silnik przy 120km/h.... kombinuj tak dalej, to daleko dojedziesz...a nie możesz po prostu pojechać do serwisu i niech tarcze wymieni ktoś, kto się na tym zna?miłej zabawy na zlocie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Moze sie nie zablokuje nic :icon_biggrin: kupiłem silikon i material do wycinania uszczelek. poprostu sie okazalo ze uszczelka ktora zalozylem jest zbyt cieńka i stąd ten hałas. Ale i tak mnie martwi lekki szum przy wcisnieciu sprzegla... Kosz sprzęgła jest poluzowany , tak z 2 mm w kazda strone mozna nim ruszac... u mechanika powiedzieli ze to jest normalne, ale jakos im nie wierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Nawet w MZ nie było to normalne. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi