konrad_pol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam posiadam honde CRm 125 i chce sie nauczyc pare trickow : obecnie probuje jezdzic na jednym kole ,potrzebuje pare wzkazowek (wiecie :jak trzymac nogi itp. ) z gory dzieki i przepraszam jesli powtarzam temat (szukalem w wyszukiwarce ale nic nie znalazlo) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 podejzewam ze kazdy jezdzi na kole tak jak ktos mu pokazał ,albo tak jak mu wygodniejja osobiscie nogi na hamulcu nie trzymam i jak czuje ze moze sie to zle skonczyc poprostu odpuszczam i na ziemiestaram sie na 3 pulsować gazem tak aby za szybko nie wbijac tej 4podejzewam ze twoja crm idzie z 2 na koło wiec znajdz taki moment, pojezdzij, poprobuj aby idealnie szła w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja na moim ktm-ie na dwójce strzelam ze sprzęgła i potem troche jade a nogi to mi same odruchowo spadaja z podnozkow. Zaduzo nie ujade na kole bo nie moge zabardzo wyczuc gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?osiuex Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam posiadam honde CRm 125 i chce sie nauczyc pare trickow : obecnie probuje jezdzic na jednym kole ,potrzebuje pare wzkazowek (wiecie :jak trzymac nogi itp. ) z gory dzieki i przepraszam jesli powtarzam temat (szukalem w wyszukiwarce ale nic nie znalazlo) pozdrawiamwitam jak by nie patrzeć nogami powinno sie ściskać bak ale nie do końca bo po czesci jak motocykl zaczyna ci uciekac powiedzmy w lewo to musisz jakoś ten tor jazdy skorygować no i wtedy możesz wychilić noge,kolano w przeciwnym do kierunku znoszenia ale zarazem możesz też korygować ten tor jazdy ciałem no ale podstawą w jażdzie na kole to jest wyczucie motocykla i jego środka ciezkości no i oczywiście moment obrotowy podczas wstawiania na gume a zazwyczaj sie wstawia ze sprzegła a nie wspominając już o zabazpieczaniu sie tylnym hamulcem co jest chyba naj ważniejsze aby nie zaliczyć gleby . a no i jeszcze jak już z jednego koła londujesz na dwa to nie odpuszczaj gazu na maksa tylko delikatnie zchodz aby ci sie Łożyska w główce szybko nie wypieprzyły :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja tam sobie siadew na srodku siedzenia i wio jak coś zabardzo mnie ciągnie to dusze na sprzegło i po sprawie! Aha był kiedyś temat w tym dziale o jezdze na kole i miał nawet pare stron poszukaj a znajdziesz :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jak byś miał ten bagażnik na tylnym błotnku to tam stawiac jedną noge i na 2 stawiać na koło.Na podnóżkach lipa juz lepiej na siedząco.A idzie ci na koło z 2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 proponuję potrenować na rowerku, jak nauczysz sie robić kółeczka i wchodzić na kole w zakręty to nauka na moto wchodzi jak gorący nóż w masło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć!! Nie należy też się bać gazu. W tamtym sezonie byłem przekonany ze DT 80 nie da się postawić na gume nawet na asfalcie, a teraz w terenie na 1 z gazu na siedząco:http://bikepics.com/pictures/564745/Oczywiście to dopiero początki, musze jeszcze lepiej wyczuć gaz bo nie zawsze się tak fajnie udaje. Weekend ma być słoneczny i ciepły więc bierz się do roboty! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Panowie: 1. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...l=jazda+na+kole 2. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...l=jazda+na+kole Ten już będzie 3 :banghead: Znalezienie mi zajeło 10 do 15 sec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi