Wojt@s Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Prosze o nie komentowanie tylko pomoc!! Trafił się motocykl k-750 za śmieszne pieniądze.Ojciec bez zastanowienia kupił a tu zonk z papierem. . Ma on tylko dowód pojazdu<białoruski>i przegląd techniczny z 1989. Mam pytanie jak to zarejestrować. Motor kiedyś przejechał przez granice i tak już został w Polsce. Na dowodzie jest imie i nazwisko wlasciciela z Bialorusi. Moze podpisać fikcyjną umowe że niby wczoraj mi go sprzedał?? a następni zapłacić to cło, przegląd , opinie rzeczoznawcy. Pomóżcie jak się wywinąć z tej sytuacji. Wiem ze to jest nielegalne, ale na legale za późno :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jeżeli już zanabyłeś takie cóś to zrób tak jak piszesz - będzie najprościej mimo ze nie całkiem w świetle prawa. Spisz umowę (niekoniecznie z gościem z dowodu, byle żeby był z białorusi), zrób badanie pierwsze, oclij i do rejestracji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 pytanie mam jedno: czy ta umowa może być po polsku czy musi być po białorusku:P?? przyjmijmy ze poprzedni właściciel Michaił znał polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saakaszwili Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 koniecznie po polskuSpiszesz po białorusku to ci jeszcze karzą tłumaczyćpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Tak jak Saakaszwili napisał :icon_mrgreen: Po co dodatkowe koszta :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Rozmawiałem z urzędem. hehe i co się okazało, ten numer nie przejdze bo jeżeli motocykl był w Polsce musi mieć kartę wyjazdową z kraju którą białorusin powinnien załatwić w swoim urzędzie celnym. Niestety taki numer nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No to co teraz pozostaje zrobić? Chyba nie każą wywalić na złom 50-letniego motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi