CosmoSquig Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Propozycja nr 1:Kraków => Myślenice => Rabka => Mszana => Szczawnica (Jaworki?) (do Szczawnicy można dojechać normalnie drogą krajową, albo przez Ochotnicę Dolną - tej drogi chyba nie ma na mapie, ale jest bardzo ładna) => Niedzica => Nowy Targ (Zakopiec?) => Czarny Dunajec => Przeł. Krowiarki => Zawoja => Wadowice albo Myślenice. Wychodzi ok 280km bez Wadowic, Ochotnicy i Zakopca. Propozycja nr 2:Do Niedzicy jak w opcji 1, potem Slovensko w kierunku Popradu, dalej na Zachód w kierunku Liptovskiego Mikulasa, potem Huty i Velke Borove, Chyżne, powrót Zakopianką albo przez przeł. Krowiarki. Ze 400 może się z tego zrobić. Propozycja nr 3:Kraków => Olkusz => Jaworzno => Chrzanów => Tenczynek => Krzeszowice => Paczółtowice => Kraków. Poniżej 200km. To bezpieczna trasa w razie zmiany pogody - cały czas jest się nie dalej niż 30-40 minut od Krakowa, więc jak się rozleje, to można sprawnie uciec. Propozycja nr 4:Dla lubiących zakręty jest jeszcze fajna droga do Rożnowa (nie krajowa, tylko "przez wioski") - jest dość równa, powinna być też mało ruchliwa. Z Rożnowa można myknąć w okolice Puszczy Niepołomickiej (wiedzie przez nią kilka dróg, na których nie ma zakazu ruchu (może był i urwali...)). Cała pętla nie powinna przekroczyć 150-180km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Trasą na Szczawnice mknąłem i sa naprawde piekne zielone widoki oraz mnostwo winklina jakosciowo dobrej drodze ! Ale jakas zagraniczna traska tez mile widziana. Moze jakis łikent ? 2 dni. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monka Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Monka - mogę Ci pożyczyć kask i kurtkę (kurtka trochę sfatygowana po ślizgu, a w kasku nie daje się otworzyć szybka, bo mechanizm nawala, ale chyba lepsze to niż nic ). Może nawet rękawiczki nadwyżkowe by się znalazłymotur tez pozyczysz? :)na tym twoim to chetnie bym pojechal gdzies do lasu:) ale niestety - sobote mam zajeta wiec odpadam z wycieczki, mszy, ogniska i innych atrakcji :| zdrv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 - sobote mam zajeta wiec odpadam z wycieczki' date=' mszy, ogniska i innych atrakcji :| zdrv[/quote']Dobra, to w sobotę mogę Ci pożyczyć 8) :lol: A tak serio, to mój bracki ma też enduracza, więc ja mogę wziąć jego sprzęt, Ty byś wziął mój i moglibyśmy wyskoczyć kiedyś na jakąś niedużą rundkę po moich tynieckich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruff. Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Propozycja nr 1Fajna' date=' tylko czy zdążymy na 13:00 do Mnikowa...Propozycja nr 2Ta jeszcze fajniejsza, ale na bank nie zdążymy :)Chyba, że nie musimy zdążyć na mszę i wystarczy, że zdążymy na "po mszy". Porsze o wypowiedzi!Propozycja nr 3Troszku krótka...Propozycja nr 4Ta też ciekawie wygląda' date=' al skłaniałbym sie chyba ku pierwszej, bo ja MSZ w razie niewyróbki czasowej mozna łatwo skrócić. Tera parę konkretów:1. Jak na razie rozumiem, że jadą następujące osoby:Fugazi, Filip, CosmoSquiq, Groch, Xtrvfr + Szereny, + Siaśka, którą moge z KRK zabrać ja, a potem to już bedzie miała siodełek do wyboru do koloru :buttrock:2. Wyjeżdżamy z KRK o 10:00! WYJEŻDZAMY, powtarzam WYJEŻDŻAMY, czyli zbiórka gdzieś o 9:30, oczywiście zataknowani i zaopatrzeni w pinionc !!! (ja bym mógł wczesniej, ale niektórzy podchodzą do tego... wężykiem żeby nie powiedzież ZygZakiemR :) )3. Jesli kogoś pominąłem lub ktoś z tej listy nie jedzie to prosze napisać! Proszę też o wypowiedzi co do trasy -> trzeba ustalić wygodne miejsce spotkania i czas tegoż spotkania Ale jakas zagraniczna traska tez mile widziana.Myślałem, że w sobotę pracujesz ?? A tak serio' date=' to mój bracki ma też enduracza, więc ja mogę wziąć jego sprzęt, Ty byś wziął mój i moglibyśmy wyskoczyć kiedyś na jakąś niedużą rundkę po moich tynieckich okolicach.[/quote']Mnie wybierz, mnie...Też chcę spróbować na enduraku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Jeśli chodzi o naszą wycieczkę, to 1) nie muszę zdążyć na mszę2) każda traska mi pasi, po liściach, błocku, szutrach też ;) Proponowałbym jedak nie przesadzać z odległościami, bo jeśli będzie zimno, to przydzadzą się częste postoje ot celem oszczędzania zdrowia (przestrzegam też przed przemarzniętymi paluchami - wpływ tego zjawiska na bezpieczeństwo jazdy jest niemały, nie wiem ilu z nas ma rękawiczki przystosowane do takich temperatur, ale pewnie niewielu). Dystans 200-300km przyzwoitymi drogami powinien być ok. Sam dam radę więcej, ale nie chcę żeby pasażerki przeklinały pomysłodawcę trasy, gdy będą dygotały z zimna drganiami o dużej częstotliwości i amplitudzie... Ruff - może trafi się okazja w sobotę, jak nie, to później pewnie też. Moje moto jest obecnie pół-enduro, bo gumy ma nieterenowe. Dla miłośników prawdziwie ekstremalnej jazdy polecam dogadanie się z panami z KTM - można za nieduże pieniądze wypożyczyć od nich wyczynowe moto i poszaleć na torze w Raciechowicach. Dostarczają motocykle na miejsce samochodami, zapewniają pełny serwis i ubezpieczenie (można więc obawiać się tylko o własne zdrowie) :) Moto w stylu szosowe enduro polecam na polskie drogi każdemu - znika większość problemów typowych dla szosówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Ruff wrote :Myślałem, że w sobotę pracujesz ?? Ano pracuje, tak mi sie siakos rzekneuo ogolnikowo, na zaś , na inny dzien ;) . Ale mam szybkom propozycjem dla ludu na jutrzejszy popołudzień.Otoż, wedlug bardzo dobrego serwisu pogodowego, http://weather.icm.edu.pl/ jutro ma byc jesienna "lampa", a co za tym idzie, moze by gdzies smignąćjakoms wienkszom grupom ? Tak np kolo 17:30 zeby juz wyjechac. Moze to byc ostatni cieply wieczor w tym sezonie, (to tak zeby was zachecic :) ) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Kolejna koncepcja to kopsnąć sie do Zakopca i potem wracać tą traską, o której mówił Matek (wylatuje sie w Chabówce tylko nie pamiętam gdzie się zaczyna Matek przypomnij mi !!! . jak do Zakopca to powrót przez Kościeliską,Czarny Dunajec(dobry asfalt,winkielki) do Chabówki-tyle tylko że znów do zakopca :) .Co do mszy- ja się nie chcę spóżnic,więc myśle że 150km-200km to max. Traska przez lasy też może być-pojedziemy sobie wtedy spokojnym tempem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siaśka Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Swój głos (o ile plecaczki mają głos?:)) oddaję na... trasę nr 4. Ale chętnie pojadę też gdzie indziej,dalej i najdalej. Orlich Gniazd mi nie żal - taką trasę zrobiliśmy w maju czy czerwcu. Mogę nie zdążyć na mszę. Zezwolenie od małżonka już mam :smile2: nie chcę żeby pasażerki przeklinały pomysłodawcę trasy' date=' gdy będą dygotały z zimna drganiami o dużej częstotliwości i amplitudzie...[/quote'] nie martw sie, jesteśmy twardzielami 8) 8) (o czym chyba nie muszę przypominać :roll: )oby nam tylko pogoda jakiegoś figla nie spłatała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fellipe Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Ruff:1. Jak na razie rozumiem, że jadą następujące osoby: Fugazi, Filip, CosmoSquiq, Groch, Xtrvfr + Szereny, + Siaśka, ja niestety odpadam w sobote... trafila mi sie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szereny Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Eeeee chiba Ci się pomylił Groch z Ziggim, którego poznałaś na dachu GEANTa O rzesz... ;) To wszystko dlatego, że ludzie mają przedziwny zwyczaj przedstawiania się imionami :!: Grrr... :x Siaśkanie martw sie, jesteśmy twardzielami (o czym chyba nie muszę przypominać ) Heh, Siasia, po tych setkach kilometrów jakie zrobiłaś na tylnim siedzeniu Virażki, to chyba nikt nie ma wątpliwości, że jesteś najtwardsza z całej ekipy :) A tak, ZygZak będzie :smile2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Dla miłośników prawdziwie ekstremalnej jazdy polecam dogadanie się z panami z KTM - można za nieduże pieniądze wypożyczyć od nich wyczynowe moto i poszaleć na torze w Raciechowicach. Dostarczają motocykle na miejsce samochodami, zapewniają pełny serwis i ubezpieczenie (można więc obawiać się tylko o własne zdrowie) Moto w stylu szosowe enduro polecam na polskie drogi każdemu - znika większość problemów typowych dla szosówek.Tak zacząłem :mrgreen: , wakacje ---> to jest coś takiego ja 50cc i moge na tym legalnie jeździć??? troche póżniej ---> a są 50cc crossy?? pażdziernik 2002 ----> Raciechowice, nauka jazdy biegówką, pierwszy raz na dużym moto. KTM 525 EXC :twisted: . Po Raciechowicach ---> Senda, Senda, Senda!!! Maj 2003 ---> o, jakie fajne moto i nawet ma elektryczny rozrusznik. Następny dzień ---> Miszczu właścicielem Gilery GSM :mrgreen: KTM i Raciechowice RULZ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Nawiązując do moich wczesniejszych bazgrołów,zapowiadam co nastepuje : Chetnych na jakas lokalna smiganke w ten jutrzejszy niby suchy i cieply popołudzień,zapraszam jutro (czwartek) pod MakDonalda obok Ikei/Makro,przy wylocie na Olkusz. Godz. 18:00 - 18:15. Kto moze i ma czas niech zapodaje. Do ulukania :) Nerka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 bardzo chetnie sie przyłaczę do wycieczki, ale jak zawsze nie jestem w 100% pewny, jak plecaczek bedzie chciał jechać i pogoda bedzie OK to jadę jesli chodzi o propozycje to jestem za orlimi gniazdami i zakopanym być moze przyjedzie 2 kumpli ale tego też nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fellipe Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Chetnych na jakas lokalna smiganke w ten jutrzejszy niby suchy i cieply popołudzień, zapraszam jutro (czwartek) pod MakDonalda obok Ikei/Makro, przy wylocie na Olkusz. Godz. 18:00 - 18:15. jak zdaze to bede.... co prawda -sucho- to jest ale co do -ciepło- to bym sie spierał...... a tak btw to wlasnie pogode przegladalem i cos o deszczu wspominali.....na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi