tomekkula Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 wziołem się za zmiane oleju w moim simku. wylewam stary a on zielony. no to zmieniłem go na nowy odpaliłem właczyłem bieg przejechałem kawałek i zlewam ten nowo wlany olej a on też zielony! powtórzyłem czynność jeszcze raz i to samo! czyprzeczyścić skrzynie i dlaczego w ogóle olej jest zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerlst Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Jeśli to Hipol to z tego co widziałem Hipol jest zielony, zasyfiony olej jest wtedy gdy wlewasz zielony, a wylewa sie czarny.... tak mi się wydaje :biggrin: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toSter Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Jeśli to Hipol to z tego co widziałem Hipol jest zielony, zasyfiony olej jest wtedy gdy wlewasz zielony, a wylewa sie czarny.... tak mi się wydaje :biggrin: pzdrpotwierdzam ;] wszytsko jest ok bo olej czysty (hipol) jest zielony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morel Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Ej stary to Ty nie widziałeś jakiego koloru olej wlewasz?? A pozatym jeśli zmieniałeś olej (wazne jest po ilu kilometrach) i wylewał sie zielony to nie koniecznie musze sie zgodzić z kolegami ze jest tak dlatego ze Hipol jest zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Hipol jak wlewalem do Jawki to byl zielony, a jak spuszczalem po jakichs 500km to byl zolty. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja wam chemi nie chce wykladać, :biggrin: ale niektore sustancje pod wplywem wysokich temperatur moga zmieniac kolor, w niektorych przypadkach jest to odwracalne i kolor wraca po ostygnieciu, a w innych zosdtaje juz nowy kolorek.A co do czyszczenia skrzyni to ja stosuje poczciwa nafte, jest dosyc droga ale wymywa wszystkie syfy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 wystarczy jak zainwestujesz w 0,5 litra ropy:)wlejsz odpalisz pochodzi troche.potem spuscisz i wystarczy:)zalej sobie jakis lepszy olej np mobil za 25 zl jezeli masz zdrowy silnik i chcesz o niego dbac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 tylko ropa rozpuszcza uszczelnienia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi