Conan123 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 WitamJak się niedawno okazało mam dośc nietypowy problem. Zauważułem, ze zaraz po rozpoczęciu sezonu drętwieją mi kciuki, rozmawiałem o tym z chirurgiem i powiedział mi, ze mam ucisk na nerwy w nadgarstku a jazda motocyklem do leczniczych masaży nie należy :biggrin: . Pan doktor nie gadal zadnych glupot, że mam przestac jeździc tylko zalecił rękawice miekkie od wewnetrznej strony, takie jak rowerowe z silikonowymi wkładkami, (fizykoterapie też zalecił na początek). I tu jest właśnie problem: od paru dni odwiedzam rózne sklepy (dziś byłem na moto expo) i szukam skórzanych rękawic z twardymi protektorami ale miękkich (z jakąś wkladką z pianki, silikonu itp) od wewnętrznej strony dłoni, nalepiej z długim mankietem - ma ktoś może pomysł, gdzie i czego szukac? Grube, zimowe mam, ale w nich bywa gorąco, takie crosowe na upały też - nie spełniają wszystkich wymagań.Niestety ręce mi potrzebne nie tylko do jazdy :buttrock: , więc problem dośc pilny.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem ale ja kupiłem coś takiego, firmy Modeka, utwardzenie na kostkach ale wygodne i miękkie w środku, z wywietrznikami na palcach, w sam raz na lato i na lekki deszcz (dzisiaj sprawdziłem - nie przemokłem).Sprawdź sobie na stronie www.modeka.pl albo w sklepie www.myamaha.pl (na ul. Przechodnie 2 w Wawie). Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez komalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Co do drętwiejących kciuków to może za mocno trzymasz kierownicę? warto też czasami robić małe przerwy i opuścic rece aby krew troszke pokrążyła. Zwróć tez uwagę przy kupnie nowych rękawic na szwy przy kciuku, one też mogą uciskac i dlatego drętwienie. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Idź do rękawicznika przy Ogrodowej, między Sądami a Żelazną. Może ma wkładki silikonowe do wszywania w rękawiczki. Majster jest w stanie przerobić wszystko w powierzonych rękawiczkach, lub wręcz wykonać nowe od podstaw na miarę.Jest to najstarszy warsztat rękawiczek w Warszawie, robią wszystko w temacie.Polecam. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Pozycja za kieronica moze wywolywac tez taki ucisk. Jak masz mozliwosc regulacji to sprobuj zmienic pozycje za kierownica. Mieksze manetki moze ci tez pomoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi