tazz Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 heja co myślicie o motocyklach typu vektor czy bad boy ??marki mało znane i taniechodzi mi o podpowiedz czy opłaca sie coś takiego kupic jako swoje 1 moto. moja laska chce właśnie coś takiego małego, zgrabnego, taniego i nowego. bardzo prosiłbym o opiniepozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluczak Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam.Mój kolega kupił sobie jakieś 2 lata temu chopper'ka 125cm3 made in china. Nowego. Dał jakieś 6000zł. Ostatnie 1,5 roku "motocykl" spędził w serwisie, gdzie doprowadzali go do ładu. Chciał żeby mu oddali $, ale się na to nie zgodzili. Moto odebrał dwa tygodnie temu i jak narazie jeździ. Zobaczymy tylko jak długo...Moim zdanie kupowanie tanich sprzętów nieznanych firm niesie za sobą duże ryzyko. Można zapewne trafić na udany egzemplarz, ale z dużo większym prawdopodobieństwem będą z nim same problemy.Pozdrawiam. Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ojciec miał vectora 150. Nie polecił bym najgorszemu wrogowi... Sprzedał go po miesiacu. I cieszył sie ze sprzedał. Lepiej kupić paro letnią Japonie niz taki wynalazek. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Przecież to shit taki sprzet to ile pojeździ? Moto robione na ilość... za małe pieniądze więc nie mozna oczekiwać że bedzie jakości suzuki czy innych japońskich sprzetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) nie wnikam w sprawnosc techniczna takich sprzetow, ale pamietaj, ze motocykl malo znanej marki jest trudniej sprzedac... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez kamils Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Tanie chinskie gowienka lepiej sobie odpusc. Kup cos uzywanego ale dobrej marki i w dobrym stanie niz potem masz sie użerac sie z chinskim shitem. pozdro Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez trajka66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Od 4 lat jeżdżę małym chopperkiem made in Taiwan.Jest to firma San Yang SYM model Husky.Nakręciłem na nim ok 62 tys km. Dokonałem paru usprawnień , m.in. zmiana dysz w gażniku, zmiana zębatki tylnej i inne Spalanie - ok,2.3-2.5 , z pasażerem od 2.7- 3.0.V-max - ok 115-120 - tyle wskazuje licznik.Zalety - małe spalanie , dobra dynamika jak na tak małą pojemność ,wygodna pozycja jazdy ( mam 183 cm),bardzo dobra sterowność , małe gabaryty i cięzar ( 180 kg z płynami )Do dzisiaj wymieniłem 2 razy uszczelniacze w lagach i linkę prędkościomierza, 2 razy żarówki główne i linkę sprzęgła.Innych usterek nie było.Ponadto standartowe wymiany opon , klocków,świec itp.Ole mineralny Aral co 4,5-4,7 tys km.Jestem zadowolony ze sprzęcika , chociaż brak mu czasem mocy , ale jako pojazd do jeżdżenia po mieście i na krótkie trasy - max 100 km. jestw pełni zadowalający. Wady - zbyt delikatne przednie zawieszenie ,zbyt szybko zużywający sie oryginalny zespół napędowy ( zębatki i łańcuch ),słabe zabezpieczenie rozrusznika przed wilgocią.Aktualnie łańcuch i zębatki są z zamiennikami z Yamahy.Wykonanie jest wysokiej jakości - do dzisiaj części chromowane nie mają wżerów ,ani odbarwień.Wydaje mi się , że żywotność tego motocykla jest związana z bardzo systematycznymi przeglądami dokonywanymi w garażu ,( w zimie moto stoi w domu , he he he .),oraz zmianą olejów w terminie.Przy ostatniej zmianie oleju - tydzień temu - stwierdziłem , że do dzisiaj nie bierze oleju - ile wlewam , tyle wylewam.Nie katuję go i nie przeciążam.Może dlatego mi dobrze służy.P.s. Na prawie wszystkich elementach motocykla jest napis "Made in Japan ).Jak wstępnie ustaliłem moto jest w rzeczywistości japońskie , a tylko skłądany jest na Tajwanie.Może ktos ma informacje dot,tej firmy i dane dot,produkcji tego modelu.Pozdro. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Stary Sierżant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laboko Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja w tym temacie mogę troszke napisać. Swojego czasu kupiłem sobie włoski wynalazek: enduro LAVERDA 600 ccm. Nie powiem, motocykl ekstra, super wygląd i komfort jazdy. Ale kiedy przyszło do serwisu to totalna tragedia. Tego modelu firma wyprodukowała ok. 250 szt. Czyli dostępność części absolutnie zerowa, nie tylko w Polsce, ale i we Włoszech. Trzeba było wszystko dorabiać. Dlatego od tego czasu postanowiłem sobie, ze żadnego urządzenia nieznanej marki, a w szczególności motocykla lub samochodu nie kupię, ani też nie chcę go nawet za darmo. Szkoda zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Skuter PGO PS 50 :buttrock: chyba jedyny w polsce(albo jeden z kilku).Nawet świecy nie mogłem dobrać , bo go w katalogu nie było :buttrock: Jak ja się cieszę , że obyło się bez powaznych napraw :biggrin: Lepiej kupić coś starszego , uzywanego , ale typowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazz Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 dzieki za opiniemoja kobita dalej sie zastanawia czy kupić coś takiego czy niewiadomo ze bedzie o niego dbać no ale...zapodaje linka:http://www.fym.scooter.com.pl/dane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 A znacie taki motocykl jak Cobra 100. Wynalazek rosyjskich geniuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 A znacie taki motocykl jak Cobra 100. Wynalazek rosyjskich geniuszy. Dawno temu w Polmozbycie widziałem Cobre 200 - paskud jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a moze lepiej MZ 150 zadbana i dopieszczona ?? moze nie nowe ale jak cos padnie to czesci zagrosze no i ladnie wyglada Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a moze lepiej MZ 150 zadbana i dopieszczona No bez przesady. Temat jest jaki widzisz o motocyklach mało znanych marek. Wybacz ale MZ 150 może wszędzie znaleść bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 To ja proponuję skuter TATRAN :P ruski wynalazek produkowany dawno temu, nawet nie wiem w jakich latach :icon_biggrin: Albo WIERCHOWINĘ :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi