Tommi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 gratulacje :biggrin: wydaje mi się, że trasa teraz uległa modyfikacji gdyż remontowana jest ulica Widok, na której było to dziadowskie skrzyżowaniepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmino Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Moje wrażenia. Zdawałem w Skierniewicach w lipcu i do dziś się zastanawiam kto zdaje w Warszawie skoro są Skierniewice. Bilet do Skierniewic z Warszawy kosztuje 14 zł, jedzie się z godzinkę, terminy to 10 dni, trasa łatwa, egzaminatorzy (mój przynajmniej) sympatyczni. Przymykał uwagę na błędy wynikające ze stresu - pomyliłem liczbę ósemek :biggrin: Po prostu zdaje się normalny egzamin, gdzie ocenia się zachowanie na drodze. Jechałem na MZ - która bardzo dobrze się sprawuje. Ale na Tajfuna nie chciałbym trafić - jeździłem na nim przed egzaminem - przedziwny motorek kolana mi o kierownicę zaczepiały :biggrin:, a ten w WORD-e jest podobno całkiem zdezelowany. Trasa jest bardzo prosta. Haczyk to to skrzyżowanie, bo nie ma namalowanych pasów i trzeba prawidłowo się zatrzymać. W efekcie prawidłowo zatrzymują się chyba tylko kursanci, jak im wcześniej pokaże instruktor - „Tu koło dziury :buttrock:”. Dlatego nie da rady i trzeba trasę wcześniej poznać organoleptycznie :biggrin: Powodzenia Cytuj http://baryswiata.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dzięki Tommi za gratulacje :biggrin: Rzeczywiście jedyne problematyczne skrzyżowanie (4 i 11 punkt opisu) jest od jakiegoś czasu w przebudowie. Wygląda, że chyba będzie tam rondo. Ja jechałem po straremu, tylko przed zamkiętym odcinkiem skęca się w lewo i kilkoma wąskimi, krótkimi uliczkami wyjeżdża na ul. Skłodowskiej. Egzaminatorzy rzeczywiście są OK., a było nie było na swojej drodze spotkałem kilku. Chociaż uważać trzeba, lubią zastawiać małe pułapeczki: wyłączony wyłącznik bezpieczeństwa, zakręcony kranik, powiginane lusterka, tak że jak sam nie poprawisz to nic nie zobaczysz. Jest natomiast pewna Pani (chociaż chyba nie egzaminuje na kat. A), która wśród zdających na "B" budzi powszechny strach i przerażenie. Ciekawostką jest jeszcze, że manewry na ósemce i slalom wykonuje się bez kierunkowskazów i kręcenia głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.kowalski74 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Moje wrażenia. Zdawałem w Skierniewicach w lipcu i do dziś się zastanawiam kto zdaje w Warszawie skoro są Skierniewice. Bilet do Skierniewic z Warszawy kosztuje 14 zł, jedzie się z godzinkę, terminy to 10 dni, trasa łatwa, egzaminatorzy (mój przynajmniej) sympatyczni. Przymykał uwagę na błędy wynikające ze stresu - pomyliłem liczbę ósemek :biggrin: Po prostu zdaje się normalny egzamin, gdzie ocenia się zachowanie na drodze. Jechałem na MZ - która bardzo dobrze się sprawuje. Ale na Tajfuna nie chciałbym trafić - jeździłem na nim przed egzaminem - przedziwny motorek kolana mi o kierownicę zaczepiały :crossy:, a ten w WORD-e jest podobno całkiem zdezelowany. Trasa jest bardzo prosta. Haczyk to to skrzyżowanie, bo nie ma namalowanych pasów i trzeba prawidłowo się zatrzymać. W efekcie prawidłowo zatrzymują się chyba tylko kursanci, jak im wcześniej pokaże instruktor - „Tu koło dziury ;)”. Dlatego nie da rady i trzeba trasę wcześniej poznać organoleptycznie :) Powodzenia Święte słowa, święte słowa :biggrin: Też się zastanawiam, po cholerę męczyć się w tej Warszawie. Ja czekałem na egzamin jakieś 2,5 tygodnia. I co?? Byłem na egzaminie sam jeden :biggrin: Wszystko poszło gładko. Przy okazji bardzo chciałem podziękować wszystkim, którzy zamieścili informacje na forum o Skierniewicach. Polecam je wszystkim. Acha. Jeśli nie jeździliście wcześniej na MZ to proponuję wykupić sobie 2 godzinki obok :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendo Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 witam Przez strasznie długie terminy w Wawie zapisałem się na egzamin kat. A w word Skierniewice. Wczoraj miałem egzamin, byłem sam na kategorie A; sądzę że prawie cztery tygodnie czekałem na testy (dwa egzaminy w jednym dniu 15 min przerwy)Przez tel umówiłem się na godzinke po mieście w szkole przy Grzybowej na MZ RT 125, Instruktor przejechał ze mną trase, zwrócił uwage na ograniczenia i zachowanie skręcacając na rondzie...mapa oczywiście z forum (aktualna, choć trzeba się dowiadywać, po remoncie może ulec zmianie), zdjęcia również bardzo pomogły:), przejechałem dwa razy trase samochodem, zrobiłem notatki, nawet pana Maćka widziałem przy warsztacie:)Egzamin: testy, przed odpaleniem maszyny egzaminator opowiedział co mam zrobić:-sprawdzenie - MZ ma chłodnice!!! trzeba sprawdzić stan płybu chłodniczego, a w Wawie jeździłem na GN i CBF chłodzonymi powietrzem-podjazd pod górke-slalom - po ominięciu 5 słupka 5 ósemek i wracam slalomem - bez kierunków, z obejrzeniami w slalomie za siebie i na przesięciu 8 w lewo i prawo, jechałem na 2 biegu, 1 bieg jest za wolny-awaryjne hamowanie z 50 km/huzbrojony w łokitoki i troche za duży kask wyjechałem na miasto, ukłony za uwagi forumowiczów, linia stopu słabo widoczna, nie ścinać zakrętów!, w osiedlach do 40 i uważać z prawej, na rondo skręcając w lewo wjeżdżamy na wewnętrzny pas z lewegoprzed jazdą sprawdź słuchawke bo słabo słyszałem, a też za dużo nie mówił, pytał czy znam trase na koniec oznajmił mi że prawko do odebrania do 3 tygodni w uk. bardzo mi pomogliście:) DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smuggi Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 ...na koniec oznajmił mi że prawko do odebrania do 3 tygodni w uk. Gratuluje, tylko dlaczego musisz az do UK leciec po prawko. Co to sie porobilo? :-) To, ze UK jest teraz polska kolonia to wiadomo, ale zeby od razu urzedy tam przenosic ;-) Pozdro z deszczowego LondkaBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 gratuluję :icon_twisted: cieszę się że wykonane zdjęcia przydają się kolejnym kolegom (a może i koleżankom) z forumjak zostanie zakończona przebudowa ulicy Widok to wykonam poprawkę trasypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snycerz33 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 właśnie za miesiąc będę zdawał w Skierniewicach, i chcę podziękować wszystkim którzy tyle trudu sobie zadali opisując trasę i egzamin. Bardzo mi to pomogło w opanowaniu stresa ;P. P.S. trasa minimalnie się zmieniła po przebudowie jednego ze skrzyżowań, ale teraz jest chyba nawet łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Ja też tam zdawałem, bez żadnych problemów zdane za pierwszym razem. Ktoś tam powiedział że nie mógł w swoim kasku, ja miałem swój i nkt nie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 teraz lepiej, gdyż to kłopotliwe skrzyżowanie jest kompletnie przebudowane i jest sygnalizacja świetlna.Jak znajdę jutro siły to wygrzebię się i sprawdzę czy zaszły zmiany i zrobię fotki. Problemem jest tylko jakieś choróbsko, które się przyczepiło kilka dni temu :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dziś zdawałem (5 X 07)Jestem szczęśliwym posiadaczm prawka kat A.B niestety nie poszło. Odnośnie motocykla mogę powiedzieć że w szystko super, polecam miła atmosfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snycerz33 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam ponownie Wszystkich! Dziś, t.j. 29.x.07 zdawałem w w/w WORD Skierniewice i...zdałem. Teorię i praktykę od razu,udało się za pierwszym podejściem.Polecam,bo atmosfera jest rzeczywiście miła, można mieć swój kask. Egzaminator zdawał się nie czyhać na drobne błędy typu ruszenie na placu z prawej nogi,w ogóle niepotrzebnie się stresowałem.Bardzo pomogły mi wykupione dodatkowe jazdy w ośrodku "Widok",w zasadzie wszystkiego tam się nauczyłem, bo mój macierzysty ośrodek w Grodzisku jest do bani i w ogóle parodia nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi