qgel Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Potrzebuję pomocy, mam choppera Suzuki Savage (jeden cylinder) z 91 r. - chciałem rozpocząć sezon i nie mogę odpalić po zimie - są to moje początki (jedyne co potrafiłem zrobić to nowy akumulator założyć_ - podobno problem to świece lub dopływ paliwa , ale żeby świecę obejżeć to trzeba bak zdjąć - znacie może kogoś, z okoliz Otwocka lub Józefowa, kto się zna na mechanice motocyklowej, żeby mógł mi pomóc ? (lub jakiś warsztat ) ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Spuść stare paliwo z gaźnika, naładuj dobrze akumulator jak ten nowy został wydojony przez "kręcenie", wykręć świecę, opal na maszynce gazowej jeśli została zalana. Na koniec złóż wszystko do kupy i po napełnieniu gaźnika motocykl powienien odpalić. To tak w skrócie :-). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo gary Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 witajJa miałem dokładnie ten sam problem z moim leszkiem, po pierwsze nie działał mi dekompresator, po naprawie silnik krecił lepiej ale nadal nie odpalał, wykręciłem swiece, podgrzałem i wkreciłem - zapalił bez problemu, wyregulowałem gaźnik i teraz pali bez problemu nawet po tygodniowym postoju.Świece wykrecisz bez całkowitego zdejmowania zbiornika, trzeba zdjac kanapę i troche go odchylic.PozdrawiamPaweŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrigol Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Moge spokojnie polecić Ci ludzi z Otwocka, którzy pomogą rozwiązać każdą zagadkę z motocyklem.Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na priv...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi