IG x] Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Odwrotnie zalozony tlok, zamek pierscienia znalazl sie na wydechu i reakcja lancuchowa. Dziwie sie ze to wogole jezdzilo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja juz tak kupiłem i nie chce mi sie wierzyc ze odwrotnie założony tłok był bo cały sezon tak jezdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Sluchaj, a sprawdzales co z filtrem powietrza?? Moze sie odlaczyl lub wypadl, lub gdzies w kanale ssacym od filtra masz uszkodzona gume, przez ktora rozne syfy wlatuja...;/ Sprawdz to. No to zalatwiles sobie nicasil, jezeli jest on rysniety to nic nie zrobisz, szlif tez nie, chyba ze zalozysz nowa warstwe nicasylu, kosztuje to okolo 500 zl + tloczek czy jakies 700-800 zl to Cie uczyni... Nic tylko wspolczuc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorny Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Przyczyną była temperatura , pewne . albo brak oleju ,albo zapłon, albo gażnik przytkany ,albo dzikie powietrze,albo chłodzenie , albo w końcu przytkany wydech .Możliwe kombinacje. Na materiał tłoka bym nie stawiał , skład stopu ma niewielki wpływ na temperaturę topnienia .No , chyba że tłok był cynowy :) Radzę rozebrać silnik i wymyć bo mogą być następne niespodzianki .Rysy na gładzi nie uszkodzą tłoka ale silnik najpewniej będzie słabszy .kiedyś przyjeżdża do mnie facet z mińskiem który ma dziurę w środku tłoka i opowiada. "Wsadził świecę z długim gwintem no i awaria .Więc pojechał na WARSZTAT .Tam zrobili co trzeba i przywieżli maszynę.klient pali jedzie pare minut i awaria taka sama ! Ale świeca dobra." Otwieram silnik i rzeczywiście dziura w denku ale tłok jakiś za bardzo zużyty jak na parę minut pracy. Jeśli czyta to mechanik niech usiądzie .Ktoś zatkał dziurę w zniszczonym tłoku POXILINĄ!!! Najciekwasze jest to że silnik pracował dłużej niż 5 sekund bo poxilina mięknie w wyższej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kiedyś przyjeżdża do mnie facet z mińskiem który ma dziurę w środku tłoka i opowiada. "Wsadził świecę z długim gwintem no i awaria .Więc pojechał na WARSZTAT .Tam zrobili co trzeba i przywieżli maszynę.klient pali jedzie pare minut i awaria taka sama ! Ale świeca dobra." Otwieram silnik i rzeczywiście dziura w denku ale tłok jakiś za bardzo zużyty jak na parę minut pracy. Jeśli czyta to mechanik niech usiądzie .Ktoś zatkał dziurę w zniszczonym tłoku POXILINĄ!!! Najciekwasze jest to że silnik pracował dłużej niż 5 sekund bo poxilina mięknie w wyższej temperaturze. he he, dobre :clap: :bigrazz: A ci z warsztatu to jacys amatorzy :) :crossy: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hehe tylko ze nie pomyslal, ze Poxilina jest przygotowana pod produkty zelazne badz, co badz stalowe. Wtedy sobie radzi z temperaturami do 400st. Tyle, ze tlok to stop aluminium, inna czepliwosc materialu, sily przyciagania miedzyczasteczkowego, inna rozkurczliwosc itd. Bardzo to mądre, bardzo!!! :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mnie sie wydaje że to było zrobione specjalnie . nikt tak głupi nie jest (chyba) . Może klient wcześniej zrobił coś nie tak , kase im zalegał albo coś . Ale co sie naśmiałem to moje :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi