wieczny student Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Szczerze mówiąc od razu o tym motocyklu pomyslałem, ale dlatego, że taki masz :) . Mogłem bez patrzenia zgadnąć, dlatego napisałem, że to byłoby za proste :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 zgadłem w pierwszym podejściu :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 ze to goldie można poznać po wystającej pompie oleju, przez którą rama musiała byś nawet wygięta w tamtym miejscu. Adam to ty masz goldstara czy A65?? jak oba to :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) No nie, takiego nie mam - klub posiadaczy GoldStarow to bardzo ekskluzywne grono pasjonatow z duzymi pieniedzmi i zwykle bardzo duza wiedza.Moja BSA to plebejski model A65 Thunderbolt z 70r, przy pojemnosci 650 ccm i mocy podobnej do GoldStara jest to znacznie mniej wysilony silnik, no i przede wszystkim ma 2 cylindry. Po prostu panie, masowa.Musze szczerze przyznac ze tluczkow, czyli 1 cylindrowek specjalnie nie lubie.Co ciekawe ze kiedys, pod koniec lat 70 tych, czy na poczatku 80 tych mialem Honde CB750 ( 4 cyl SOHC ) z pierwszych serii tego modelu z 69r, czyli o rok starsza od BSA - ktora jednakowoz byla w PRLu uwazana za super nowoczesny motocykl, i tak rzeczywiscie sie na niej czulem z tarczowym hamulcem z przodu i jedynym obowiazkiem zwiazanym z dolewaniem benzyny i wymianami oleju.Natomiast na mlodszej BSA czuje sie jak na motocyklu z lat 30 tych, w ktorym ciagle trzeba cos sprawdzac i poprawiac, dokrecac sruby i nakretki, pilnowac ladowania itd.Podobna zabawa jak z waszymi ruskimi sprzetami w Polsce. Adam M. Edytowane 28 Marca 2006 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi