fikus Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) witam, mam mozliwosc kupienia oleju motocyklowego w hurtowni, oczywiscie koszty o polowe mniejsze, wiec chcialbym wiedziec jaki bedzie najlepszy :) chodzi o castrola, pozdrawiamPS dodam tylko ze chodzi o 600cm3, przebieg okolo 5 tys Edytowane 25 Marca 2006 przez fikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 witam, mam mozliwosc kupienia oleju motocyklowego w hurtowni, oczywiscie koszty o polowe mniejsze, wiec chcialbym wiedziec jaki bedzie najlepszy :) chodzi o castrola, pozdrawiamPS dodam tylko ze chodzi o 600cm3, przebieg okolo 5 tys Zaden.Castrol to badziewie.Jedyne co Castrol robi dobrze to oleje do samochodowych skrzyn biegow.Masz ladny (prawie)nowy motocykl, i chcesz mu takie siki nalac ???Wez i kup porzadnego Motula, albo Shell Advance, albo..................ale nie Castrol. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Zaden.Castrol to badziewie.Jedyne co Castrol robi dobrze to oleje do samochodowych skrzyn biegow.Masz ladny (prawie)nowy motocykl, i chcesz mu takie siki nalac ???Wez i kup porzadnego Motula, albo Shell Advance, albo..................ale nie Castrol.SirAdam A na jakiej podstawie wnioskujesz ze Catrol jest bee?? jeśli piszesz ze coś jest złe to napisz dlaczego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caninus Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Castrol R4! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Zaden.Castrol to badziewie.Jedyne co Castrol robi dobrze to oleje do samochodowych skrzyn biegow.Masz ladny (prawie)nowy motocykl, i chcesz mu takie siki nalac ???Wez i kup porzadnego Motula, albo Shell Advance, albo..................ale nie Castrol.SirAdam Jaaasne. A niektóre rafinerie robia oleje dla kilku marek! Nie mówiąc o tym, że pakiety dodatków produkujr zaledwie kilka firm i prawie wszyscy sie u nich zaopatrują. Ten sam temat, jak mieszanie olejów, czego zabrania wiekszość producentów. A niby dlaczego? Mieszam i nic się nie dzieje (jesli oleje porównywalnych klas). A z Castrola polecam GPS syntetyka. Edytowane 25 Marca 2006 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Castrol to badziewie.Jedyne co Castrol robi dobrze to oleje do samochodowych skrzyn biegow.Masz ladny (prawie)nowy motocykl, i chcesz mu takie siki nalac ???Wez i kup porzadnego Motula, albo Shell Advance, albo..................ale nie Castrol.A Honda obciąga. Może jakieś argumenty na poparcie swej tezy? Linki do testów, artykułów, badań, porównań itp.? Bo wiesz, na razie to tak samo jak z talibami w Klewkach... Z Castrola to wielu moich znajomych stosuje syntetycznego R4 Superbike i sobie bardzo chwali. Ja również na ten sezon zalewam Kawę właśnie takim olejem (po wcześniejszym Motulu 300V) Edytowane 25 Marca 2006 przez Fat Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Castrol pozostawia w silniku podobna do lakieru bezbarwnego warstwe, tyle ze jest ona zolta.Pozatym w samochodach czesto stukaja hydrauliczne zawory na Castrol-u itd.itd.Teza moja jest oparta na wielotetnich doswiadczeniach wielu kolegow w wielu innych forach (przewaznie niemieckich)Ja nikogo nie zmuszam do tego aby robil tak jak ja uwazam, napisalem tylko moje zdanie na temat Castrol-a. SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi