sachy Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Czolem, Jak zabezpieczacie swoje 535? Mam miejsce do parkowania w ogolnym garazu podziemnym pod moim blokiem, wiec nie stoi na dworzu, ale dostep do tego garazu wcale nie jest trudny (latwo wejsc gdy np. jakis woz wyjezdza i udawac sasiada). Niestety kotwy nie wchodza w gre (wynajmuje niestety) Jak zabezpieczacie 535 gdy zostawiacie ja na pare godzin w miescie (wizyta u znajomych, urzedy). Walnijcie konkretnymi modelami zabezpieczen, ktorych uzywacie - szczegolne cenne rady o tych ktore byly sprobowane a nie/puscily. Dzieki za rady i pozdro.Sachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Ja w swoim XV mam jakąś izraelską blokade na tarcze na razie nikt się nie dobierał . Dobra rada jeżeli garaż jest ogólno dostępny kup pokrowiec i stawiaj na strzeżonym parkingu w garażu nawet jak przyspawasz ramę do słupa ;) to mogą ci wszystko rozkręcić i zostanie sama rama już słyszałem o takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Mam zabezpiecznienie kupione za 50 zł w sieci Norauto (stacje obsługi i sklepy z częściami i bajerami do samochodów). W środku jest linka stalowa, a na zewnątrz segmenty z rurek stalowych w igielicie. Niby że nie da się przeciąć tej linki ze środka, bo pancerz przeszkadza. Jest w tym zamek typy bębenkowego. Niektórzy twierdzą, że otwiera się go długopisem Bic, ale ja nie próbowałem.Mimo wszystko jak zostawiam motocykl to boję się co będzie i co kwadrans niby przypadkiem wyglądam przez okno czy jeszcze stoi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sachy Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Czolem, No wlasnie takiego nerwowego wygladania co chwilke z okna chcialbym uniknac ale pewnie nie da sie... Czy 535 sa mocno "chodliwe" jak to bywa z popularnymi samochodami (Cienkusy i Seicento przeciez gina czesto - sorki za porownanie). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoldar Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 A ja używam grubą systemową kłodkę na tarczę :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 blokada na tarczę za około 50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usul Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Moje zabezpieczenie poza standartowa blokada kierownicy, to stalowa linka (opleciona gumka) zaczepiona o jakis slup + klodka (najdrozsza i najciezsza jaka znalazlem za ok. 70 ,- )Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Swoją drogą, ciekawi mnie czy złodzieje mają dobrze opracowane metody na popularne zabespieczenia.Magnum robi dobre kłódki i łańcuchy <www.magnumlock.pl>, i niekoniecznie najdroższe. Ale osobiście mam obawy, że złodziej zorentowany w temacie, do blokady Magnum podchodzi z dobrze znaną sobie techniką pokonywania danego modelu i, np. nie mocuje sie z piłą, tylko przecian dużyni szczypcani w sekundę. Kiedyś widziałem test blokad. I wyszło na to, że najskuteczniejszy (co prawda dla amatora z narzędziami) był U-lock, najprostrzy jaki był, z podwójnym mechanizmam ryglującym i całkowicie schowanym w obudowie zamkiem . Minusy, były takie, że po zdjęciu zabespieczenia niebardzo jest co z nim zrobić. Szczególnie w Virago gdzie do schowka wchodzi kromka chleba. PzdrKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 U-lock Jak to wygląda i jak duże to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 U-lockJak to wygląda i jak duże to jest??U-lock = blokada na tarcze :notworthy: dokladnie to co masz i Ty.PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 to ja się podepnę pod temat.jaki polecacie pokrowiec na 535? głównie zależy mi na tym, aby przykryć moto zaraz po wjechaniu na jakiś parking, żeby w oczy nie kuło. moto stoi w garażu pozdrawiambartic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 U-lock to niekoniecznie tylko blokada na tarczę. To kawał żelaza wygięty w literę U, z poprzecznym kawałkiem żelaza z zamkiem. Może mieć np. 30cm długości i ważyć 2kg. Można przypiąć tym moto do słupka. A potem to 2kg nosić w kieszeni. Przepraszam, że sie wtrąciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 U lock moim zdaniem służy do gry wstępnej (choziaż zdania są podzielone:)Osobiście proponuję patent z ciężarówek, w samochodach sprawdza się znakomicieMainowicie zainstalować HEBEL [taki mały przełącznik podłączony do kabla od akumulatora (tego czerwonego:) który odłancza całą elektykę] zamontować go w jakimś dla ciebie oczywistym miejcu dla złodzieje nieoczywistym. Np. pod fotelem czy jakoś tak. Ułatwia to o tyle sprawę że ci nikt z centrum miasta motoru nie zakosi bo nie bedzie go tachał przez starówę czy jakoś tak + jakas blokada na tarczę i powinno nie być źle.Ja osobiście używam Dysc Locka i tyle bo itak bardziej niż złodzieji boje się po...nych wandali "o jakie fajne lusterko" i łup jestem niesymetrynie nie areodynamiczny:)A mój garaż nie ma nawet dziur wentylacyjnych a otwarcie go z kluczami zajmóje 5 minut.Prawda niestety jest zgóbna jak złodziej będzie chciał to itak zakosi.Słyszałem że koleś miał tyle zabespieczeń że mu motor poprostu na lawetę wsadzili??!!A 535 to chodliwy towar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Witam.U-lock to niekoniecznie tylko blokada na tarczę. To kawał żelaza wygięty w literę U, z poprzecznym kawałkiem żelaza z zamkiem. Może mieć np. 30cm długości i ważyć 2kg. Można przypiąć tym moto do słupka. A potem to 2kg nosić w kieszeni.hehe... no tak... w sumie to sama prawde opowiadasz... choc z drugiej strony zdaje sie, ze przyjelo sie mowic wlasnie na blodade tarcz - U-lock. Co nie zmienia faktu ze jakbym sie na miescie pokazal z taaaakim U-lokiem to... :bigrazz: U lock moim zdaniem służy do gry wstępnej (choziaż zdania są podzielone:)Osobiście proponuję patent z ciężarówek, w samochodach sprawdza się znakomicieMainowicie zainstalować HEBEL [...] Prawda niestety jest zgóbna jak złodziej będzie chciał to itak zakosi.Słyszałem że koleś miał tyle zabespieczeń że mu motor poprostu na lawetę wsadzili??!!A 535 to chodliwy towar:)I wlasnie o to chodzi. Czasem szkoda pieniedzy na 20kg zabezpieczen bo jesli komus bedzie zalezalo (za jaja powiesic i wykastrowac :( ) to i tak ukradnie... czy to podjezdzajac laweta czy z pneumatycznymi nozycami itp... Tak wiec zabezpieczenie owszem ale pamietajmy ze 100% i tak nie ma :) PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 jaki polecacie pokrowiec na 535? głównie zależy mi na tym, aby przykryć moto zaraz po wjechaniu na jakiś parking, żeby w oczy nie kuło. moto stoi w garażu ja osobiście używam pokrowca samochodowego :icon_razz: i spisuje się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi