pluczak Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Witam. Jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i motocykla, więc na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich motocyklistów (innych użytkowników forum też) ;) Z racji że od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki GS500E z 96 roku mam pytanie odnośnie zamontowania szyby do tego motocykla. Czy inni użytkownicy tej maszyny mogą mi coś w tym względzie podpowiedzieć? W ogłoszeniach na allegro znalazłem szybę Puig. Czy mieliście z podobnymi szybami doczynienia? Czy warto montować taką w motocyklu? Pozdrawiam. Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Witam na forum.Miałem taką szybkę w swoim GS. Nie wiem czy tej firmy, ale kształt się zgadza. Jest to niewątpliwie przydatna rzecz. W trakcie jazdy nie będziesz czuł takiego naporu wiatru na siebie. Także komfort jazdy się poprawi.Zajrzyj do mojej galerii to zobaczysz jak taka szybka prezentuje się na motocykluhttp://www.bikepics.com/members/boniek/ Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Witam!mój kumpel ma taką szybę w swoim GS-ie i ogólnie sobie ją chwali, szyba jest firmy PLUIG i montuje się ją pod śruby trzymające lampę, także zajmuje to kilka sekund.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Miałem taka szybkę, ale w pudełku. Kupiłem w Louisie, ale jakos nie zamontowałem, i dało sie jeździć. Ale fakt, montaz bardzo prosty, tylko mi estetyka nie pasowała. Pojeździj trochę, sprawdź, czy ci potrzebna, jeśli tak - kupuj. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Mam właśnie taką szybę w swoim GIESIE. Bardzo łatwy montaż.Muszę przyznać, że szybka, choć niepozorna to przydatna-zmniejsza napór wiatru na kierowcę.kosztowała mnie około 130 zeta. [ Dopisane: 14 ]Teraz jest na nia promocjai jest tańsza :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluczak Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Dzięki za odpowiedzi.Motocykl będę głównie użytkował w ruchu miejskim, więc na początku nie myślałem w ogóle o szybie. Ale tydzień temu polatałem 15 km pod miastem gdzie zimuję motocykl i się okazało, że jakaś ochrona przed napierającym powietrzem by się przydała.Skoro piszecie, że nie ma problemu z montażem i demontażem takiej szyby to być może będę ją zakładał tylko na weekendowe wypady za miasto ;) Jeszcze raz dzięki i byle do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 szyba dobra sprawa nawet giesek ładniej wyglada chociaz kwestia gustu ale nie ma sesu jej zdejmowania i zakładania ładnie nawet z ta szybka sprzt wyglada;] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Skoro piszecie, że nie ma problemu z montażem i demontażem takiej szyby to być może będę ją zakładał tylko na weekendowe wypady za miasto Szybko ci się znudzi ciagłe jej zakładanie i zdejmowanie.Lepiej załóż i zostaw, bo możesz ją tylko tym przekładaniem zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PNT_CB1 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Zajżyj tu: http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2589 onegdaj jeździłem NTV-ką bez szybki. Kolega mnie namawiał i niby małe ale na prawdę dużo daje (komary, lekki wiaterek i inne). Od tego czasu przekonałem się do MAŁEJ szybki na nakeda. Kwestia estetyki, no cóż jest to szybka uniwersalna i po łatwym i szybkim montażu pozostaje przerwa pomiędzy reflektorem a szybką na ca 1 cm. Mnie się to nie podoba, ale przynajmniej swoją funkcę spełnia. Kolory też są do wyboru. Na zdjęciu szybka nie ma bliżej określonego koloru, ale w rzeczywistości ma "atramentowy" odcień i bardzo ładnie prenezci się w słońcu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 szybka dobra rzecz, zawsze troszkę mniej wieje i na upartego można sie troche za nią przytulić do baku, polecam. Przez jeden dzień jeździłem bez to po powrocie od razu zamontowałem :-) są jeszcze owiewki fajwstara ale drogie :/ i nie wiem jak jest z chłodzeniem, bo w F to jest chlodniczka oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi