heniek128 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nie są takie złe zapinki, mi wytrzymały 130 konnym sprzęcie ale oczywiście, że lepiej zakuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 W Mz czy WSK nie są :P No powiem ci że młotkiem czyt. zakuwrką za darmo trudno zrobić to zbyt słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Bo to jeszcze zależy jaka jest zapinka. Np. te co daje to trzeba wbijać dużym młotkiem aby złączyć ogniwo a potem na to dopiero zapinka. Są też takie co łączą się luźno i te przypuszczam łatwiej się rozłączają. Ja akurat często zmieniam zębatki to wygodniej mi jest stosować zapinki bo zakuwarki nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubos33 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) I pytanie jaką zakuwkę lub zapinkę kupić? Bo dokładnie takiej jak mam model łańcucha nie widzę w sprzedaży. Może ktoś pomóc?Spinki lub zakuwki jakie znalazłem są z oznaczeniami 520 i VX, VX2, ZVMX, ZVM2, VM, AT. U mnie na łańcuchu widnieją oznaczenia DID 520 V6,P.SCzy ma znaczenie, w którą stronę zapnę tą blaszkę/spinkę na zapince motocyklowej?Załóżmy, że zapinka jest na łańcuchu na dole. I tą spinkę dać tym wycięciem do przodu moto czy do tyłu moto? Edytowane 4 Marca 2013 przez grubos33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Spinkę zawsze dajesz zaokrągleniem do przodu . Czyli w tym samym co koło się kręci . Na odwrót może się rozpiąć po uderzeniu w wahacz lub zachaczeniu o cokolwiek .. Edytowane 4 Marca 2013 przez tomasz wloch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Zapinka brzuszkiem w kierunku ruchu łańcucha - jak w rowerze. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi