Skocz do zawartości

jak jest z lampą od moto z USA?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi sie ze nie ma co narzekać na diagnostów....Ile to by było zachodu jaby się cholernie czepiali do najmniejszych szczegółów?

Pomyślmy... Nie było by kapiących olejem Żuków, nie było by oślepiających Cię w nocy katamaranów, nie było by puszek w których nie wiesz czy migają kierunkami czy może nie kontaktują im światła stopu. Wreszcie nie było by tylu wypadków i ofiar śmiertelnych. Rzeczywiście, lepiej mieć diagnostów lejących na nasz życie. Brawo...

Ale co ma wspólnego symetryczna lampa z ksenonami? Lampa symetryczna nie oślepia, podobnie, jak asymetryczna, pod warunkiem, że jest prawidłowo ustawiona. Tak samo oślepi cymbał poszukujący satelitów z lampą homologowaną, jak i "amerykańską". Gdyby symetryczne lampy oślepiały, nie byłyby używane w USA :)

U nas musi byc asymetryczna, bo ktoś tak wymyślił, a nie dlatego, że symetryczna oślepia.

j tam Ryży' date=' od razu OŚLEPIASZ! Ja po prostu świecę INACZEJ :mrgreen: .

[/quote']

Vlaad a jak Ci się jeździ nocą z takim oświetleniem :?: Chyba jest jakaś różnica w oświetlaniu pobocza i środka drogi...

Wydaje mi sie ze nie ma co narzekać na diagnostów....Ile to by było zachodu jaby się cholernie czepiali do najmniejszych szczegółów?

Pomyślmy... Nie było by kapiących olejem Żuków, nie było by oślepiających Cię w nocy katamaranów, nie było by puszek w których nie wiesz czy migają kierunkami czy może nie kontaktują im światła stopu. Wreszcie nie było by tylu wypadków i ofiar śmiertelnych. Rzeczywiście, lepiej mieć diagnostów lejących na nasz życie. Brawo...

To nie ma nic wspólnego z moim pytaniem dotyczacym lampy... Skoro taka Lampa jest dopuszczona w USA to dlaczego w europie jest juz niedozwolona? Przecież tam też są auta i motocykle i tez obowiązuje ruch prawostronny.... wieć ten żuk itp nie pasuje do kontekstu fakt że takie padaki to juz w ogóle nie powinny jeździć

Ja byłem przekonany, że mam symetryczną lapmę. Vlaad - jesteś pewien, że świeci bardziej w lewo? Sprawdzałeś?

Aż poszedłem sprawdzić do garażu. Masz rację Yaco, lampy są symetryczne.

Vlaad a jak Ci się jeździ nocą z takim oświetleniem  Chyba jest jakaś różnica w oświetlaniu pobocza i środka drogi...

Ponieważ Yaco ma rację a nie ja, dlatego nie zauważyłem nadmiernego oświetlenia środka drogi i niedoświetlenia pobocza. Dziwne, skoro japońce mają ruch lewostronny. Czy puszki robione do Japonii też mają symetryczne lampy?

Gdyby symetryczne lampy oślepiały, nie byłyby używane w USA

Miałem okazję obserwować swój motocykl z zewnątrz w czasie jazdy i rzeczywiście nie stwierdziłem oślepiającego działania reflektorów, dlatego nie wykonywałem ruchów w kierunku ich wymiany.