Skocz do zawartości

Postojówki w nsr

trajka66
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Ma ktos z przodu postojowki np. czerwone w swojej nsr ? Wstawilbym sobie chetnie czerwone zaroweczki, ale nie wiem jak rozwiazac ten problem ze one sie swieca i na swiatlach mijania i na drogowych. Wiec policja by sie przyczepila bo swiatlo byloby troche czerwone, a wiadomo ze musi być białe. Jak rozwiazaliscie ten problem w swoich nsr ? A moze tych postojowek nie widac podczas jazdy na swiatlach drogowych i mijania ? Czekam na odpowiedzi. pozdro

Ja u siebie w Suzuki mam zamontowaną niebieska postojówke. Podczas jazdy na światłach wogole nie widać że jest tam cos niebieskiego. Światło jest normalne białe. Tylko z bliska widać że coś tam w koncie jest niebieskiego

pozdro

Znowu zaczyna się podwórkowa wiedza stosowana.

To o czym mówicie, to światła POZYCYJNE!!!

Postojowe światła sa stosowane w niektórych samochodach, najczęściej niemieckich. Są to światła będące połową pozycyjnych świecące tylko po jednej stronie pojazdu, a ich używanie jest dozwolone po stronie jezdni jeżeli długośc pojazdu lub zespołu nie przekracza 6 metrów.

Nie ma świateł postojowych w motocyklach.

Nie będe mówił o proponowanej przez Was kolorystyce żarówek, żeby nie wyjść na wroga dresów i mocherowca.

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

To o czym mówicie' date=' to światła POZYCYJNE!!![/b']

Postojowe światła sa stosowane w niektórych samochodach, najczęściej niemieckich. Są to światła będące połową pozycyjnych świecące tylko po jednej stronie pojazdu, a ich używanie jest dozwolone po stronie jezdni jeżeli długośc pojazdu lub zespołu nie przekracza 6 metrów.

Nie będe mówił o proponowanej przez Was kolorystyce żarówek, żeby nie wyjść na wroga dresów i mocherowca.

musiałem to przeczytać 3 razy zanim zauważyłem różnicę między światłami pozycyjnymi, a postojowymi ;)

Ja widziałem w niektórych burakowagenach niebieskie żarówki i tylko troszeczkę je widać podczas zwykłej jazdy. Tak w ogóle to po co to komu?

miałeś u siebie coś takiego? żadne zdjęcia nie oddadzą tego efektu! u siebie mam takie białe pozycje ( i wyglądają DUŻO lepiej od przezroczystych żarówek, a kolega ma w swojej NSR niebieskie i wygląda to jeszcze lepiej, no ale niebieski sobie odpuściłem ze względów prawnych :P )

Ja widziałem na żywo jak się to prezentuje. Dużo kaszlaków ma takie mocne niebieskie (że jak stoi na postoju to całe światła są mocno niebieskie) i podczas jazdy tego praktycznie nie widać - trzeba się przyjrzeć. Poza tym z daleka jakby ktoś się wpatrywał to może pomyśleć, że to ta żarówka imitująca ksenon.

Wsadź białą ledową żarówke i będzie spoko. Jak masz same pozycje włączone, to barwa jest ksenonowa, a nie taki hamski niebieski ... Kiedyś w poznaniu jak miałem kontrole drogową na mieście, to zostawiłem auto na pozycjach i policmajster pytał czemu te światła takie niebieskawe :roll: W sumie niebył niebieskie, tylko pozycje na białych ledach, ale niebyło z tym już problemu, tylko tak zapytał ...

Ja mam w volkswagenie passacie

gdy zostawi sie migacz po wylaczeniu stacyjki swieci tylko jedna strona, lewa badz prawa....

a w moto mam zieloną postojówke, a najlepiej miec w schowu zarowke zwykla i jak sie policja przyczepi zawsze mozna zmienic....

www.jem-zdrowo.com.pl

To o czym mówicie, to światła POZYCYJNE!!!  

No ok moga i byc swiatła pozycyjne jak zwał tak zwał dla mnie to jeden pies bo roznica minimalna. Co do wiejskiego tuningu to nie uwazam zeby to był wiejski tuning, poza tym kto wie jak wyglada nsr kocie oczy wie ze takie cos bedzie fajnie wygladac i bardzo pasuje do tego moto. Kolor tylko tak rzuciłem dla przykładu, a juz zamowiłem diody ale pomarańczowe beda mocniejsze od zwyklych pozycyjnych i do tego taka barwa nie rzuca sie mocno w oczy. Dziekuje koledze Kil|vov za rady bo juz u siebie takie diody montował.

Pozdrawiam

juz zamowiłem diody ale pomarańczowe beda mocniejsze od zwyklych pozycyjnych i do tego taka barwa nie rzuca sie mocno w oczy.

Żebyś nie nierozczarował tylko... Ja pozostaje przy białych diodach, dają one taką zimną biel, taką lekko wchodzącą w niebieski ... ;)

W razie czego jak bedzie mocno widac to kupie sobie białe i bedzie OK. Nie chce przeciez lamac przepisow, a akurat podczas kontroli wystarczy jedno spojrzenie na swiatełka i jak sie mocno bedzie rzucać w oczy to potem moze byc bieganie pod odbior dowodu do urzedu komunikacji a tego bym chciał uniknac.