Gość Krzysztof Opublikowano 10 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2002 :x UWAGA' date=' Iglica w zaworku od pływaków ma na końcu taki malutki element ze spreżynką. Jeżeli nie działa ta sprężynka to kicha. Trzeba wymienić - bez tego gaźnik źle chodzi ma tendencje do przelewania. [/color'] Tak sobie czytam to wszystko i ja w etz150 nie mialem zadnej sprezynki na zaworze plywakow???Czy powinno tam cos takiego byc w tym modelu i czy mozna too ew. dorobic??W modelach 250 i dalej takie zjawisko jak sprężynka wystepowało. Tyle że nie jest to dokładnie sprezynka którą widać. Znajduje się ona w iglicy zaworu. Wystaje z końca iglicy zaworu pręcik o troszkę mniejszej śrdnicy niż sama iglica. Ta koncówka jest właśnie podparta miniaturowa sprężynką. A propo lancucha to co znim jest jak pekaja srodkowe tulejki? Wyrobiony łańcuch, wyrobione zębatki. Sprawdź jaki jest stan zębów.I tak na koniec: jak radzicie sobie z kontrola ilosci paliwa w zbiorniku??Jak sprawdzic ile go jest tam w danej chwili, moze ktos wymslil jakis patent na to???Na oko pewnie większośc tak robi. Można zastosowć patent z Trabanta. Bieżesz metalową linijkę lub pręcik . lejesz litr czy 2 i oznaczasz poziom na ww linijce, potem nastepne 2 i tak do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 10 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2002 jesteś fajny gość, podziwiam Cię, że poświęcasz tyle czasu na odpowiedzi. Aby tak dalej. :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mzzz Opublikowano 10 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2002 Dzięki.. Zobaczymy dziasiaj jak to wygląda.. Pozdrawiam i zgadzam się z tym co Peterek napisał 8) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 10 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2002 Z tym czasem to jest raczej gówniano. Rzecz ma się zupelnie inaczej. Otóż mnie w życiu kilka osób pomogło. Uważam że i ja mogę pomóc zwłaszcza jak nie wymaga to inwestycji. Chętnie podziele się tym co wiem i potrafie. Gdyby ktoś poszukiwal taniego i dobrze zaopatrzonego sklepu to polecam u mnie w Koszalinie. prowadzi go sympatyczna babka która może poradzić bo zna się na motorkach. oto namiary: SKLEP MOTORYZACYJNY 75-211 KOSZALIN UL BOHATERÓW WARSZAWY 2tel. 094 3407036 można zamówić - wysle.Hej. PS. Dzieki za słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2002 MZ 250 Jakie lać do MZ płyny chodzi mi o kontretne Firmy: olej do skrzyni biegów castrol 80 wpłyn hamulcowydot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 11 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2002 A co panowie robimy z naszymi MZ na zimę? Wyjmujemy akumulatory ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 12 Września 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 A co panowie robimy z naszymi MZ na zimę? Wyjmujemy akumulatory ?? :) Spuszczamy tylko benzynę i wypalamy resztę z gaźnika, żeby olej w nim nie osiadł i wstawiamy do garażu. Akumulator naładujesz prostownikiem, lub odpalisz z pychy na Wiosnę. Ale jeszcze chyba nie czas chować MOTO :( :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Hmmmm. Czyśbyś już się poddał? jeszcze do zimy to kupa czasu.Ja jak dozyje to dziś wiedzorem wrzucam silnik w swoją MZ-ete i odpalam. Pędzie chwila prawdy..............Jak będę mial problemy z czymś to napiszę :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 12 Września 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Hmmmm. Czyśbyś już się poddał? jeszcze do zimy to kupa czasu.Ja jak dozyje to dziś wiedzorem wrzucam silnik w swoją MZ-ete i odpalam. Pędzie chwila prawdy..............Jak będę mial problemy z czymś to napiszę :) Pozdrawiam. TAK JEST TRZEBA JEŹDZIĆ PUKI POGODA DA, DO OPORU, bo w zimie to tylko PIWKO zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 A co panowie robimy z naszymi MZ na zimę? Wyjmujemy akumulatory ?? :)Na mojej stronicy domowej jest dział zimowanie. Ale myślę, że przynajmniej przez cały wrzesień będziemy jeździć. Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Ja zimą akumulator trzymam w domu i gdzieś raz na 1 lub 2 miesiące naładuje go.I chyba tak jest dobrze.A puki co to słońce za oknem i bujaj się motorkiem puki możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Nie ja sie nie poddaje ale cholera zimno sie robi juz grrr :( mam egzamin 17 w koncu oby zdac to sobie jeszcze pojezdze w pazdzierniku :) A Wam panowie życze szerokiej drogi i ciepla :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Dzięki, jutro na pewno się przyda-brykam na wycieczkę po Mazurach!Ile swetrów mam nałożyć?? hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 12 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2002 Wita Darek CZ350, ale macie problemy z maszynami (he he ja teżmam tylko inne) szerokiej drogi do pierwszych przymrozków Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 13 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2002 Udało mi się trafić MZ ETZ 251 z 91 roku. Wygląd zewnętrzny jest ok, ale silnik rewelacją nie jest.No i miałbym pytanie do Krzysztofa, co może być ze sprzęgłem jeśli lekko szarpie przy ruszaniu, dodam, że linka jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi