Skocz do zawartości

Suzuki TL 1000 R (TL1000R)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jako, że posiadam Suzuczke Tl 1000R 00r. posiadam kilka pewnych problemów.

Mam taki problem raczej pytanko co do filtra powietrza. Znajduja sie w nim 2 zawory na podciśnienie, wkładanie od góry. Posiadają one dziwne haczyki, niestety nie mam nic więcej na tych wlotach. Teraz pytanie: czy tam powinna być jakas przepustnica ( blaszka ), którą zaworek podnosi czy cos w tym stylu??

2 problem jest taki, mianowicie w mojej suzuce jest wydaje mi sie lekkie przegiecie z temperatuja, pokazuje mi 115 stopnii ( na 100% stopnie celsjusza ), dopiero przy takiej temperaturze wiatraki sie uruchamiają. Czy to jest normalne, czy może czujnik temp. szlak trafił.

Z góry dziekuje za pomocne informacje.

Pozdrawiam LwG

Zara strzelę i wrzucę

Foty

http://bikepics.com/...pyszniak/99tlr/

Chłopaku, jakie tam masz crashpady? Właśnie szukam i nie mogę znaleźc nic normalnego. Albo jakiś badziew, albo kosmiczna cena. Nie ma nic w standadowej cenie ~250zł.

Dwie strony szlifnięte? Przekręcił się na czymś?

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

dmnz.jpg <== kliknij i polub :)

Tak, przekręcił się jakoś, nie wiem jak. Co do crash padów, to zrobię foty jak będę naprawiał. Miałem wycięte ładnie owiewki specjalnie do tego, crash pady były zamontowane do mocowań, które to dopiero były mocowane do ramy. Zrobię foty po rzeczoznawcy i Ci wyślę krzywer

Mój profil bikepics

Witam wszystkich

Jako, że posiadam Suzuczke Tl 1000R 00r. posiadam kilka pewnych problemów.

Mam taki problem raczej pytanko co do filtra powietrza. Znajduja sie w nim 2 zawory na podciśnienie, wkładanie od góry. Posiadają one dziwne haczyki, niestety nie mam nic więcej na tych wlotach. Teraz pytanie: czy tam powinna być jakas przepustnica ( blaszka ), którą zaworek podnosi czy cos w tym stylu??

2 problem jest taki, mianowicie w mojej suzuce jest wydaje mi sie lekkie przegiecie z temperatuja, pokazuje mi 115 stopnii ( na 100% stopnie celsjusza ), dopiero przy takiej temperaturze wiatraki sie uruchamiają. Czy to jest normalne, czy może czujnik temp. szlak trafił.

Z góry dziekuje za pomocne informacje.

Pozdrawiam LwG

Witam,

1. To raczej modyfikacja poprzedniego właściciela która ma na celu otworzenie airboksa.

Oryginalnie przychodzą tam plastykowe płytki sprzężone z zaworami podciśnienia poprzez tzw. haczyki.

Cały układ ma za zadanie dozować dopływ powietrza względem obrotów silnika czy jakoś tak.

2. Miałem ten problem wystarczyło przeczyścić wtyczkę do czujnika temp. po prawej stronie moto.

uklad klapek w airboksie sie wywala to normalna przerobka w tl i wielu tak ma

co do filtra paliwa to kosztuje on o ile dobrze pamietam 300zl i nie da sie go dobrac za bardzo ja go wywalilem ze zbiornika i zrobilem na zewnatrz zbiornika wymagalo to przerobienia troche zasilania paliwem ale jest gi t :)

he ten tl z rok stal na allegro a teraz sie popsuł dobre

Edytowane przez Dr.Artur

Tak, przekręcił się jakoś, nie wiem jak. Co do crash padów, to zrobię foty jak będę naprawiał. Miałem wycięte ładnie owiewki specjalnie do tego, crash pady były zamontowane do mocowań, które to dopiero były mocowane do ramy. Zrobię foty po rzeczoznawcy i Ci wyślę krzywer

TL'ke poskłada się, a co z Tobą kolego, cały??

Tłumiki się różnią, wg katalogu części. Rozstaw śrub mocujących będzie taki sam, ale rozstaw mocowań do setu pasażera może być inny.

TLS

34.gif

TLR

36.gif

BTW. Firmy robiące wydechy zazwyczaj sprzedają ten sam produkt dla TLS, TLR i SV1000.

Edytowane przez MSI

Sikor#44 Moto Training

https://www.facebook.com/Sikor44/

Dzięki MSI. Jednak myślę, że jeśli wydechy będą mocowane za pomocą opasek, tak jak na załączonym obrazku, to nie będzie problemu z montażem. Popraw mnie jeśli się mylę.

http://i188.photobucket.com/albums/z155/smileyevo/100_0317.jpg

Mój profil bikepics