Stig Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Witam. Mam okazję kupić ramę od KTM'a i w związku z tym mam problem: ten KTM miał łańcuch po prawej stronie. Czy znacie jakies silniki (najlepiej japońskie) w których zębatka zdawcza, łańcuch jest po prawej stronie?? Wiem że Aprilia w modelach 125 dawała takie silniki jednak są one drogie i awaryjne- wolałbym coś japońskiego a KTM nie wchodzi w gre. Czekam na odpowiedzi, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 silnik od mz chyba ma po tej stronie zebatki ale nie wiem i cz cross maja chyba po tej stronie japonce maja z reguły silniki normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 kiedyś widziałem na allegro silnik od hondy cr 250 z łańcuchem po prawej stronie silnik był chłodzony cieczą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Wszystkie japońskie silniki mają napęd po lewej stronie, chyba ze bardzo stare silniki od np. hondy cr mają naped po prawej, ale to roczniki z początku lat 80 których dostanie graniczy z cudem, najlepiej wsadź silnik od cz cross 250, tylko to mi przychodzi do głowy, od etz sie nie opłaca bo silnik jest duzy, cięzki i ma mało mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 aha CZ 250 i 380 cross mają też po prawej stronie, bo CZ 125 ma już po lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Czyli nic z japońców?? Do CZ jest coraz mniej części, poza tym za dużo pali... Jakie oznaczenia ma silnik z Aprilli RX, Pegaso itp 125?? Rotax 123 czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 tak rotax 123, ale takie silniki kosztują po 1500-2000zł... do cz mozna spokojnie dostac wszystkie części, nie ma z tym problemu! ps. jaka to rama z ktm? który rok itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 KTM GS 300, dwusuwowy. Chyba że pobawie sie w obracanie koła... Tylko że tam jest aluminiowy wahacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 husqvarna wr/cr 250 i 360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi