Kodi Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 nie ma znaczenia ochrona kolanJeśli się nie mylę to to była ironia lecz wolę to potraktować poważnie' date=' bo ma znaczenie i to ogromne :!: Mówimy tu konkretnie o ochronei przez zimnem...nie wiem czy jeździsz teraz przy temperaturach około 0'C ale po przejechaniu kilkudziesięciu, nawet kilku kilometrów w jeansach czujesz że jest Ci zimno w kolana, ale na tym się nei kończy, po takiej wycieczce przez najbliższe dni kolana Cie poprostu bolą ;) To zależy od człowieka ale ja tak właśnie mam. W tym roku zrobiłem dwa kilkudziesięcio kilometrowe wypady (przy przelotowej 50 kilka km/h) i przez gdzieś 3 dni mnie potem kolana bolały (po każdym).A temu wszystkiemu można zapobiec ubierając na kolana ocieplacze...dają one dużo większy komfort jazdy. Właśnie dlatego mierze się z zakupem nakolanników, ale chcę wybrać jak najlepiej...więc założyłem temat :P[/quote'] Ironizuje czasami :lol: temat jest spoko , moje zdanie jest jak już wcześniej czytałeś durnowato to wygląda , żadko jeżdzę w dzinach , częściej w skórach , częściej jeżdzę jak jest zimno więc mam na to sposób :arrow: poprostu skóra + spodnie z ochraniaczami gore-tex i mam sprawę zamkniętą :buttrock: Życzę powodzenia w wyborze najlepszego produktu. Ja bym na Twoim miejscu wybrał portki gore-tex z wkładkami :D Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Jeśli się nie mylę to to była ironia lecz wolę to potraktować poważnie' date=' bo ma znaczenie i to ogromne [/quote']Ja się podłączę w tym miejscu z pytaniem czy mając dobrej klasy kombi skórzane (Arlen Ness) powinienem jeszcze upychać pod nie ocieplacze na kolana czy raczej takie spodnie już same w sobie dają wystarczającą ochronę przed wyziębieniem stawów kolanowych ? Pytam bo to będzie dopiero mój pierwszy sezon a kłopoty z kolanami zawdzięczam już od dłuższego czasu koszykówce, dodam jeszcze że nie zamierzam wsiąść na moto dopóki nie zobaczę +5 stopni w cieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikegsx400 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Ja się podłączę w tym miejscu z pytaniem czy mając dobrej klasy kombi skórzane (Arlen Ness) powinienem jeszcze upychać pod nie ocieplacze na kolana czy raczej takie spodnie już same w sobie dają wystarczającą ochronę przed wyziębieniem stawów kolanowych ? nie wiem czy maja, ale ochraniacze (przynajmniej moje) na pewno nie zaszkodza zwlaszcza, ze prawie ich nie czuc, poza tym wydaje mi sie ze to zalezy od tego jak chcesz jezdzic: jak krotki wypad po miescie, gdzie czesto zwalniasz, zatrzymujesz sie to mozesz odpuscic, ale w trase gdzie caly czas lecisz w przedziale 120-180 to raczej obowiazkowo, a szczegolnie na nakedzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 9 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Ja bym na Twoim miejscu wybrał portki gore-tex z wkładkamiRacja, to najlepsze rozwiązanie :PW moim wypadku nie będzie to niestety gore-tex bo zdecydowałęm się na wyroby firmy Retbike...teraz zbieram na kurtkę, a na spodnie mi nie starczy...nakolanniki na razie będą musiały wystarczyć :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Dzisiaj wypróbowałem moje nowe ocieplacze z Louisa.Ot zwykly neopren z paskami na rzepy.Temperatura -3 lub -2 pod zwykłymi jeansami miałem jeszcze cienkie kalesony z jakiegoś kosmicznego materiału. Ciepło i wygodnie - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 rafauM gdzie kupiles ? masz jakas stronke z fotka i cena tych twoich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 grasserGoogle ;) Czyni cuda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 rafauM gdzie kupiles ? masz jakas stronke z fotka i cena tych twoich ? Tu kupiłem w motoakcesoriach.http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....f04ea7e0be95f5f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 rafauM dzieki :> Bacher i co ? mam wpisac "o wielkie google powiedzcie mi jaki model ocieplaczy kupil rafauM !" ?? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrian Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Ocieplacze kolan Kobi z Larssona oraz Louisa bardzo dobrze spisują sie jesienią, kiedyś byłem przeciwnikiem tego rozwiązania natomiast dzisiaj używam z konieczności. Polecam nawet latem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Sorki grasser. Niepotrzebnie zwróciłem się bezpośrednio do Ciebie :roll: chciałem powiedzieć, że często w ten sposób szybciej znajdziesz odpowiedź :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Właśnie szukałem w necie produktu o jakim jest tu mowa. Wasze opinie bardzo mi pomogły :mrgreen: Kupię ochraniacze pod spodnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Bacher oks :> stawiasz piwo i jestesmy kwita :buttrock: co do tych ocieplaczy ... kiedys sie zastanawialem ale teraz sobie uswiadomilem ze sa naprawde przydatne a ich cena niejest zbyt wygorowana ... podejzewam ze sie skusze w najblizszym czasie :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 co do tych ocieplaczy ... kiedys sie zastanawialem ale teraz sobie uswiadomilem ze sa naprawde przydatne a ich cena niejest zbyt wygorowana ... podejzewam ze sie skusze w najblizszym czasie :> Do niedawna był syf na drogach, więc się jeździło w portkach od "kondona", ale ostatnio, odkąd zrobiło się w miarę sucho, codziennie jeżdżę w jeansach i naprawdę doceniam zalety ocieplaczy na kolana. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Ciekawe. Patrzyłem na ceny ochraniaczy Louisa i okazało się ,że ceny za te same ( na to wygląda ze zdjęć ) ochraniacze są od 19,99 ( aukcja bez ceny min co prawda ) z Allegro do 35,00 z Moto-Akcesoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi