Brodaty Miś Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Witam, fanki i fanów zachowania w czystości garderoby i bików.Nie ze wzgledu na Virus od przeziębienia ptaków (którego nazwy nie potrafię powtórzyć), a tylko z powodu osiągnięcia jeszcze większego komfortu podczas jazdy - prosze o udzielenie odpowiedzi, jak również podzielenie się swoimi doświadczeniami w TEMACIE:jak, w czym i z użyciem jakich środków wyprać (wypinaną) część kasku?Proszę o wsparcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkey Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 aczkolwiek jestem zagorzalymm przeciwnikiem mycia sie, czy garderoby, czy motocykla w ogole, to slyszalem niegdys, ze najlepszym sposobem jest ciepla woda z mydlem (dreszcze mnie przechodza na sama mysl!) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 ja tam wysciułke kasku myje szamponem niczym agresywnym tylko zwykłym szmponem to wystarcza zeby ja odpowiednio odswiezyc pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Miska, letnia woda, żel pod prysznic/szampon i jazda :buttrock: Ja tak wyprałem wnętrze mojego Airoha i jest wszystko okej :D Ale wiem że niektórzy po prostu wrzucają wyściółke do pralki... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Z pralką to jest tak, że większość moich kumpli pierze właśnie w pralce, dodając szampon lub płyn do kąpieli. Ja jakoś jednak zawsze się boję, że się podrze, a wyściółka to kupa kasy i piorę w rękach. Pranie to dość duże słowo - pod prysznic, płyn do kąpielim parę razy pognieść, wypłukać, powiesić, przejść do picia browara :DPS - pisałem u nas trochę więcej na ten temat, co prawda o kasku enduro, ale zawsze: http://sokol.poznan.pl/jp2/infopage.php?id=268pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Wyściółkę kasku najlepiej wyprać w szamponie lub płynie do kąpieli. Jeżeli będziesz prał w proszku nie masz pewnosci jak Twoja "szczecina" długo będzie sie jeszcze trzymala glowy :D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Miś Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi rady.Już czuję się lepiej a wyściółka w moim kasu poczuje się lepiej "zaniebawem". Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 co do prania w prooszku, to zdarza sie że niektóre proszki mimo, iż pisze na nich że sa bezpieczne dla skóry (ludzkiej oczywiście), to powodować mogą poźniej swedzenie twarzy albo nawet wysypkę, co gorsza niektóre maja niezbyt przyjemny zapach nawet po dokladnym wypłukaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi