sitars Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Witam Chciałem sobie odnowić siedzenie w mojej NTV, co polecacie do wypełnienia, żeby nie było za miękkie ani za twarde. Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Pianka o takiej twardości jaka ci odpowiada. Dobry tapicer powinien ci takie coś wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ale lepiej twardsza niż gruba i miękka... na płaskim, twardszym siedzeniu /przynajmniej mi/ jeździło się dużo lepiej na dłuch trasach Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 a jak juz skombinujesz sobie gabke i bedziesz sie zastanawial nad obiciem siedzenia to bron borze nei kombinuj z jakimis przeszywaniami itp! no chyba ze twoj tapicer ci zagwarantuje dobre i pewne uszczlenienie szyć!nie ma nic gorszego od przesiakajacego przez szwy siedzenia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corn Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Już myślałem, że nie znajdę takiego tematu.To mój pierwszy post także witam wszystkich. Z motocyklami nie mam dużo wspólnego (żeby nie powiedzieć że nic), ale dawno temu w głowie zrodził mi się pomysł żeby wykonać siedzisko. Jako, że w pracy ze skórami mam jakieś doświadczenie postanowiłem się w końcu za to wziąć. Kupiłem gotową bazę pod bobera, ale problem pojawił się przy wyborze pianki/gąbki. Jaka powinna być jej grubość i twardość przy takim siedzeniu oraz przede wszystkim jaka to dokładnie pianka? Poliuretnowa? Wymiary siedzenia to 280 x 350 mm, więc wystarczyłby mi trochę większy kawałek. Wiem, że coś takiego http://img89.imageshack.us/img89/2969/wp002802cgw.jpg by się nadało, ale co to jest dokładnie to już niestety się nie orientuję. Mogę powiedzieć tylko, że na wierzch pójdzie sztywna i dosyć gruba skóra (2,5-3mm) blankowa, roślinnie garbowana. Ktoś się orientuje gdzie mogę dostać takie pianki? Mieszkam w okolicach Kozienic/Zwolenia (Mazowieckie), ale jako że sam na motocyklu nie jeżdżę to nawet nie wiem gdzie tutaj jest tapicer motocyklowy (u meblowego byłem, ale to co u niego dostałem raczej się nie nada, miękka pianka 20mm - grubość była by dobra, ale potrzebuję czegoś bardziej zbitego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 To jest prawdopodobnie pianka lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi