matik Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 mam od paru dni honde mbx i przesiadlem sie z rometa na poczadku sie gubilem w biegach ale po 3 dniach jazdy juz jest ok .nie licze biegów po co liczyc moze kiedys zalapie 7 :) A jak nie to bede simigal na 6 teraz juz wiem po obrotach i predkosci na jakim jade biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 ja też nie liczę zależy jak kto jeździ i czy jest czas na to "liczenie" Najważniejsze by nie żyłować niepotrzebnie. Trzeba z wyczuciem ale to kwesia przejechania na moto kilkuset km. a jedynka... mhy zalezy jak chce ruszyć i czy chce się "rozbujać" na niej ale mi szkoda sprzętu na ciągnięcie na czerwone pole;) za duzo czasu poswieciłem na zbieranie kaski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 licze tylko w paru miejscach jak latam na torze :mrgreen: wyswietlacz by mi sie tam bardzo przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Hej,Liczę biegi tylko w ekstremalnych sytuacjach tzn. podczas jazdy w tłoku po miescie. Generalnie uważam, że słychać czy obroty są OK szczególnie jak sie nie ma obrotomierza i silnik V 800 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Sorka... Proszę skasować tego Posta... Net coś kiepsko działał i wysłało się dwa razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Czasem sobie liczę biegi... Wyświetlacz biegów uważam że fajna sprawa chociaż można się obejść (i tak patrzę głównie na obrotościomierz :) )... Wg mnie przydatny w mieście gdzie się czasem człowiek nawhaluje biegami i już sam nie wiem który jest ;)Wg mnie brak info o przełożeniu nie wpływa na ekonomikę, od tego jest obrotościomierz... Przydatne wg mnie to jest do redukcji, żeby wiedzieć kiedy już jest jedynka albo luz... Bo jak mam czas spojrzeć na zegary to wiem na jakich obrotach jaka prędkość na szóstce jest, ale czasem wrzucam po kolei "do góry" aż do oporu (czytaj "siódemki :banghead: )... Jedynka czasem jeszcze do przeciskania się w korku :mrgreen: U mnie jedynka ( w FZ oczywiście :mrgreen:) tak do około 105 [km/h]... A na szóstce tak spoko to około 80 [km/h], akurat ma wtedy około 3000 obr/min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sting Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Czasem licze, czasem nie. Zdarza mi sie zapiąć 6 dwa razy 8) Seryjny wyswietlacz uwazam za przydatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 nielicze biegówwyświetlacz- zbędny wydatekpo glosie silnika mozna poznac kiedy zbic bieg a kiedy wzszy wbicjedynka sluzy nietylko do ruszania na 6 lece 80 km/hWarszawa pozdrawia Toruń :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 tez nie licze, a 6 pare razy zapinalem 2 razygorzej jak schodze na dol, wtedy staram sie liczyc, bo boje sie by nie zapiac 1 hamujac silnikiem ;pwyswietlacz? jesli jest seryjnie to fajnie, ale imo nie ma sensu go sobie montowac dodatkowo. Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi