Browarny Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Słyszałem że olej do filtrów jest rzadszy i w konsekwencji powoduje mniejsze opory przepływu powietrza przez filtr. Nasączenie filtra zbyt gęstym olejem spowoduje oczuwalny wzrost spalania.Powyższe wiadomości uzyskałem w serwisie autoryzowanym czołowej japońskiej marki motocyklowej. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 odswierzam temat :buttrock: - dzis podczas skłądania moto zobaczyłem ze w kufrze mam nowiuśki filtr powietrza K&N (gabczasty??? z metalowa siateczką) - i tu mam pyt- czy moge go załozyc czy trzeba regulowac pod ten filtr gaźniki (wzbogacic mieszanke). Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Powiedzcie mi czy filtr powietrza w GPZ 500 też się czyści? Filtr od strony silnika ma siatkę metalową a od strony puszki cos jakby futerko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik331 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Powiedzcie mi czy filtr powietrza w GPZ 500 też się czyści? Filtr od strony silnika ma siatkę metalową a od strony puszki cos jakby futerko. Słyszałem że olej do filtrów jest rzadszy i w konsekwencji powoduje mniejsze opory przepływu powietrza przez filtr.Nasączenie filtra zbyt gęstym olejem spowoduje oczuwalny wzrost spalania.Powyższe wiadomości uzyskałem w serwisie autoryzowanym czołowej japońskiej marki motocyklowej.z doswiadczenia wiem tyle,że jak raz nasączyłem gęstym hipolem,to po paru kilometrach moto zaczął gasnąć na wolnych.Okazało sie,że olej pozatykał dysze w gażniku.Potem próbowałem olej ATF do wspomagania.Po dwóch jazdach filtr był suchy,ten olej po prosyu jakos wysechł.Od tamtej pory nie kombinuje tylko uzywam oleju do nasączanie w sprayu i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 olej do filtrow ,to olej do filtrow i zaden silnikowy czy przekladniowy tego nie zastapi...ja od zawsze myje w benzynie tej co mam w baku i nasaczam olejem do filtrow z puszki litrowej , dobrze powyciskam w reku ( ale lepiej wlozyc go do torby foliowej i w niej filterek naduszac) i taki wilgotny montuje i zostawiam na pare godzin do wyschniecia rozpuszczalnika w oleju. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 +1 tu nie ma półśrodków Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi